В рамках реалізації програми «Голосіївська ініціатива - 2020» обговорено перспективи розвитку ННІ бізнесу та ННІ ветеринарної медицини та якості і безпеки продукції тваринництва

6 жовтня 2014 року

 Під час співбесід адміністрації університету із керівництвом навчально-наукових інститутів 6 жовтня в рамках програми розвитку вишу «Голосіївська ініціатива - 2020» обговорено перспективи двох ННІ – бізнесу і ветеринарної медицини та якості і безпеки продукції тваринництва. 

 
Першою представлена діяльність найбільшого серед навчально-наукових інститутів – ННІ бізнесу. Директор Анатолій Діброва коротко зупинився на унікальності підрозділу, його структурі, міжнародному співробітництву, співпраці із науковими установами на теренах нашої держави, зокрема Інститутом економіки та прогнозування, Інститутом аграрної економіки. 
 
Для підвищення якості навчання, за словами очільника ННІ, насамперед, необхідно переймати досвід за кордоном. У цьому плані вже зроблено чимало. Так, щороку науково-педагогічні працівники стажуються у провідних вишах світу. Щомісяця студентам інституту читають лекції відомі вчені із провідних європейських університетів. До речі, близько 60 викладачів ННІ бізнесу вільно володіють англійською мовою. А це уможливлює навчання студентів в англомовних групах.
 
Розвивається співпраця з роботодавцями за рахунок ярмарків вакансій та інших проектів. А наявна плеяда професорів готує достойну наукову зміну. 
 
 
Мова йшла також і про кадровий потенціал інституту, стан матеріально-технічної бази. Звичайно, потрібно відремонтувати деякі аудиторії, обладнати лабораторії комп’ютерами та сучасним програмним забезпеченням.
 
Слушні зауваження щодо якості навчання, планування і організації профорієнтаційної роботи, запровадження повноцінних англомовних магістерських програм, підготовки аспірантів пролунали від першого проректора Ігоря Ібатулліна, начальника навчального відділу Оксани Зазимко, директора ННЦ міжнародної діяльності Вадима Ткачука. В процесі співбесіди Ігор Ілліч доручив керівництву ННІ бізнесу напрацювати протягом тижня конкретні пропозиції щодо спеціалізації навчально-дослідних господарств університету.
 
На завершення ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив, що потрібно зробити акцент на бізнес-школах, якими опікуватиметься інститут. Щодо підготовки студентів, то тут слід посилити математичну складову. А ще ННІ бізнесу має активізуватися та віднайти своє місце в державних і міжнародних програмах.
 
Наступною була співбесіда із керівництвом ННІ ветеринарної медицини та якості і безпеки продукції тваринництва. Директор Микола Цвіліховський розкрив мету діяльності інституту, звернув увагу на його особливі структурні підрозділи, зокрема музей анатомії, ННВ «Клініка ветеринарної медицини». Однак для повноцінного функціонування клініки необхідно придбати спеціальне обладнання та апаратуру. 
 
 
Також проаналізовано цьогорічну вступну кампанію та окреслено напрями профорієнтаційної роботи. Мова йшла про підвищення якості навчання. Так, вперше сформовано англомовну групу на магістратурі. Проте необхідно ще попрацювати над кадровим забезпеченням. Обговорено і підготовку наукових кадрів в інституті та діяльність спеціалізованих вчених рад. До наукової роботи в інституті залучено раду молодих вчених та студентське наукове товариство.
 
На найближчу перспективу – досягнути офіційного міжнародного визнання спеціальності «Ветеринарна медицина». За словами Миколи Цвіліховського, вже забезпечено представництво ННІ у різних професійних міжнародних організаціях. І що дуже важливо: інститут здійснює спільно з ННІ післядипломної освіти підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини України. 
 
 
Активну участь в обговоренні  взяли перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор – головний вчений секретар Тетяна Балановська, директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук, начальники відділів Оксана Зазимко, Наталія Дробот, Микола Михайліченко, голова профспілкової організації співробітників Іван Гаврилюк. В центрі уваги навчальні плани підготовки фахівців, участь інституту у грантах, соціально-побутове забезпечення студентів і працівників. А ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив, що вже потрібно серйозно працювати над відбором абітурієнтів. Особливу увагу звернув на якість знань студентів, навчання іноземними мовами. Та додав, що діяльність інституту має бути витриманою відповідно до критеріїв дослідницького університету.
 
Прес-служба НУБіП України
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook