Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму гостинно приймала майбутніх абітурієнтів на дні відкритих дверей

28 квітня 2022 року

    28 квітня 2022 р. навчально-педагогічні працівники кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, а також здобувачі галузі знань 24 «Сфера обслуговування» взяли участь в онлайн-заході День відкритих дверей. Не зважаючи на воєнний стан в країні, попри усі виклики і негаразди до заходу приєдналися майбутні випускники шкіл, коледжів та університетів з усієї України.


    Зустріч з майбутніми абітурієнтами розпочалась із вітального слова в.о. директора Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму Івана Гриценко, який розповів про переваги навчання в НУБіП України та, зокрема, на спеціальностях 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм». Зазначивши про умови навчання в університеті та проживання в студентських гуртожитках, а також про всебічний інтелектуальний розвиток студентів в стінах майбутньої alma mater. Наголосив про можливості отримання подвійного диплому, проходження військової підготовки, а також навчання і стажування за кордоном. Студенти мають можливість щорічно проходити виробничу практику в Україні, за кордоном в міжнародних готельних мережах, відкривати для себе нові горизонти, а також отримувати досвід роботи ще навчаючись. Скориставшись нагодою, Іван Гриценко запросив гостей заходу на День відкритих дверей університету, що відбудеться 5 травня 2022 р. в онлайн форматі.


    Учасників заходу привітала завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Інна Левицька, яка предметно зупинилася на можливостях студентів, які опановують фах в індустрії гостинності та відмітила, що підготовка спеціалістів з готельно-ресторанної справи та туризму здійснюється згідно вимог і потреб сьогодення.


    Освітньо-професійні програми «Готельно-ресторанний бізнес» та «Туризм» орієнтовані на отримання глибоких знань сервісних процесів, а головними їх родзинками є можливість вивчення декількох іноземних мов та залучення до викладання дисциплін провідних фахівців-практиків індустрії гостинності.
   Професіонал в галузі індустрії гостинності – один з найзатребуваніших, найпрестижніших і найбільш високооплачуваних фахівців. Протягом навчання опановує дисципліни, які дають змогу набути професійних компетентностей щодо управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом.
    Освітня програма «Готельно-ресторанний бізнес» готує фахівців з організаційно-управлінської; господарської; комерційної; інвестиційної діяльності.


    Фахівець в готельно-ресторанному бізнесі:
    - організовує роботу служб готелю і ресторанного сервісу;
    - займається бізнес-плануванням;
    - визначає рекламну, маркетингову і цінову політику підприємств готельно-ресторанного сектору;
    - управляє і підбирає персонал;
    - проводить аналіз ринку;
    - координує роботу з постачальниками.


    Освітня програма «Туризм» готує фахівців здійснення професійної діяльності у сфері рекреації і туризму на засадах збалансованого природокористування, в тому числі на природоохоронних територіях та у сільській місцевості.
    Фахівець з туризму:
    - вивчає потреби туристів;
    - розробляє туристичний продукт;
    - здійснює моніторинг пропозицій туроператорів;
    - взаємодіє з партнерами за кордоном;
    - здійснює візову підтримку.


     Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму має досить потужну матеріально-технічну базу. Навчання здійснюється в кабінетах та лабораторіях, оснащених сучасними засобами навчання. До послуг студентів - лабораторії з організації ресторанного господарства, з технології продукції ресторанного господарства, спеціалізовані лабораторії, комп’ютерні класи, читальна, актова та спортивна зали, їдальня та ін.


    До слова долучились і здобувачі вищої освіти, які навчаються на спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Анна Шетиля і Антоніна Коновал та спеціальності «Туризм» Олександра Хрещенко. Дівчата зазначили, що є активними учасниками всіх професійних заходів університету, інституту, міста як то на всеукраїнському, так міжнародному рівнях. Щорічно кафедрою проводяться конференції на різну тематику, круглі столи, професійні конкурси, майстер-класи, флешмоби, все це сприяє підвищенню їх професійної майстерності у сфері індустрії гостинності.

     Крім наукової роботи, що включена у навчальний процес – робота в наукових лабораторіях, участь у наукових семінарах, є також наукова робота, що виконується студентами поза межами навчального часу. Це виконання курсових та дипломних робіт, участь у виконанні бюджетних тем, і участь у роботі наукових гуртків. На кафедрі функціонують 4 наукових гуртки, та Туристично-екскурсійний центр НУБіП України роботу яких презентована на відповідних сторінках кафедри.

    Продовжити навчання після отримання освітнього ступеня «Бакалавр» студенти можуть за магістерськими програмами. Професор Сергій Бардаш розповів про можливості навчання на освітніх програмах другого рівня вищої освіти (магістерському) «Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» спеціальності 073 «Менеджмент» та «Міжнародний туристичний бізнес» спеціальності 242 «Туризм».


      На завершення заходу Інна Левицька, подякувала усім учасникам, що приєднались та побажала непохитної віри всім у перемогу України, успішного складання вступних випробувань та зустрічі у новому навчальному році в НУБіП України на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму!

Олена Москвічова,
к.е.н., доцент,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook