Знаний землевпорядник Київщини Олександр Бушок: про перспективи та важливість професії в умовах мирного і воєнного часу

23 квітня 2022 року
факультет землевпорядкування
     Вже багато років землевпорядні й геодезичні роботи на території міста Києва та області у полі роботи ТОВ «Деметра плюс», яку очолює Олександр Бушок. Маючи величезний професійний досвід, працюючи на посадах різного рангу він очолює міський осередок ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України». Також входить до складу ради роботодавців факультету землевпорядкування, де завжди активно надає пропозиції щодо впровадження актуальних змін в освітні програми підготовки здобувачів за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій.

  • Розкажіть про свою діяльність, які види робіт пріоритетні для вашого підприємства?

     — Наш колектив має більше ніж двадцятирічний досвід виконання робіт в сфері землеустрою на території м. Києва. За цей період виконано тисячі геодезичних та землевпорядних робіт (серед об’єктів і Ботанічний сад ім. Гришка, меморіальний комплекс «Биківнявські могили», Національний музей історії України у Другій світовій війні, меморіальний комплекс «Бабин Яр», Голосіівський парк ім. М.Рильського та багато інших робіт на замовлення юридичних і фізичних осіб) на підставі яких були прийняті відповідні рішення Київради про право користування зазначеними земельними ділянками і внесені до Державного земельного кадастру.

  • У вас на підприємстві є випускники НУБіП? Чи задоволені Ви рівнем їхньої підготовки?

     — На нашому підприємстві працюють четверо випускників НУБіП, троє вже досвідчених фахівців (Юрій Кошовий, Віталій Восколович, Вячеслав Лісецький) та молодий спеціаліст Андрій Касянчик базовий рівень теоретичноі професійної підготовки якого досить високий, а практичний досвід завжди допоможуть здобути старші колеги, головне щоб було бажання вчитися. Крім цього, ми завжди раді студентам, які виявляють бажання проходити виробничу практику в ТОВ «Деметра плюс».

  • Чи варто обирати спеціальність "Геодезія та землеустрій", враховуючи воєнні дії на території нашої держави? Фахівці матимуть роботу?

    — Спеціальність землевпорядника одна з найдавніших у світовій історії. Земля основне багатство нашої держави і фахівці-землевпорядники, які будуть працювати на цій землі поруч з аграріями, будівельниками, завжди будуть запитувані, але виключно фахівці, які працюють в межах чинного законодавства на користь держави і Українського народу. А враховуючи той стан земельних ресурсів, що лишиться нам у «подарунок» від військових загарбників, потреба у геодезистах, картографах та землевпорядниках не зменшиться точно. Я вже не кажу про вміння читати картографічні матеріали, вміти вказати координати, тепер це базові знання кожного громадянина України.

  • Якщо фахівець із геодезії та землеустрою вирішить по'язати своє життя з військовою справою, він там буде корисний?

     — Як показує мій власний досвід роботи з військовими, кадрове забезпечення фахівців у сфері геодезії та землеустрою донині було недостатнім, враховуючи військові дії рашиського агресора і необхідність після нашої перемоги збільшувати обороноздатність нашої країни, на мою думку, спеціалісти нашої галузі будуть корисними і затребувані постійно.

  • Чи рекомендували б факультет землевпорядкування НУБіП для тих абітурієнтів, які планують опанувати відповідний фах?

     — Нині факультет є лідером землевпорядної освіти й науки – це безперечно. Ті оберти, які набрав і продовжує нарощувати як Університет так і факультет – очевидні. Приємно, що тут роботодавців-виробничників чують. Наш трудовий колектив прислуховується до думок і виступів експертів, які є науковцями з НУБіП, а саме Андрія Мартина, Тараса Євсюкова, Йосипа Дороша, Олега Цвяха та інших. Особисто я давно в теплих, дружніх відносинах з викладачами факультету землевпорядкування і бачу ту безмежну відданість справі навчанню молодих людей, поєднання теоріі і досвіду, наукових і практичних знань, приділення великої уваги культурно-спортивному дозвіллю студентів, тому щиро раджу молоді свій життєвий шлях пов’язати з Національним університетом біоресурсів і природокористування України та факультетом землевпорядкування.

  • Дякую за розмову!


Розмовляла в.о. завідувача кафедри
земельного кадастру
Наталія Мединська

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook