Студентка факультету харчових технологій Альона Тернова призер Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2022»

16 квітня 2022 року

    Наукова діяльність студентів є невід’ємною складовою частиною навчання і підготовки кваліфікованих фахівців, здатних самостійно вирішувати професійні і наукові завдання. Наукова  діяльність сприяє формуванню готовності майбутніх фахівців до творчої реалізації отриманих в університеті знань, умінь і навичок, забезпечує оволодіння методологією наукового пошуку, а також дозволяє отримати дослідницький досвід.

    Науково-дослідницька діяльність студентів сприяє розширенню їх кругозору, стимулює пізнавальний інтерес в різних областях знань, а також надає додаткові можливості для самореалізації студентів, розвиває їх творчі здібності.

    Науково-дослідна робота студентів є важливим елементом навчально-виховного процесу та організовується й координується в Національному університеті біоресурсів і природокористування України спільно з науково-дослідною частиною, Радою молодих вчених, деканатами та кафедрами через осіб, відповідальних за наукову роботу студентів.

    Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК є постійними учасниками наукових заходів, зокрема конференцій, семінарів, конкурсів студентських наукових робіт. Поєднання навчання і досліджень під час реалізації освітнього процесу відбувається під час виконання практичних (лабораторних) занять, на яких студенти досліджують реальні об’єкти, відпрацьовуючи методики (дослідження сировини, харчових продуктів) та навики роботи із інструментарієм. Студенти також залучаються до дослідницької роботи у наукових студентських гуртках кафедри - «Науково-дослідна робота студента» (https://nubip.edu.ua/node/2343/13), «Дослідження якості м'яса та м'ясних продуктів» (https://nubip.edu.ua/node/2343/13), "Технологія риби та морепродуктів" (https://nubip.edu.ua/node/25371) є співвиконавцями державних науково-дослідних тем: «Наукові основи створення комплексу технологій виробництва продуктів для дитячого і дієтичного харчування» (№110/4м-пр), «Наукові основи створення комплексу технологій харчових продуктів спеціального призначення» (№110/18-пр-2020).

 

    Юні науковці охоче екcпериментують в оснащених сучасним обладнанням лабораторіях кафедри технологїї м’ясних, рибних та морепродуктів.

     До складу журі Конкурсу увійшли 117 спеціалістів-науковців, з них 73 з 19 зарубіжних країн: США, Німеччина, Швейцарія, Ангола, Бенін, Італія, Китай, Туреччина, Пакистан, Литва, Латвія, Румунія, Польща, Казахстан, Азербайджан, Словаччина, Грузія, Болгарія, Молдова.

     На підставі рецензій та відкритого обговорення наукових робіт, журі більшістю голосів прийняло рішення щодо визначення фіналістів. Студентка Альона Тернова одержала сертифікат переможця ІІІ ступеня.

    Роботу наукового керівника Аліни Менчинської підтверджено сертифікатом подяки.

     Конкурсанти щиро вдячні керівництву факультету, університету за співпрацю між закладами вищої освіти та надану можливість прийняти участь у конкурсі.

            Бажаємо науковцям подальших успіхів і нових здобутків! 

 

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook