Повсякденна боротьба на своєму фронті у протистоянні з російським агресором

12 квітня 2022 року

      З перших днів війни студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України роблять усе можливе для якнайшвидшої перемоги України. Хтось долучився до територіальної оборони, хтось збирає кошти, хтось сортує гуманітарну допомогу та готує місця для біженців, хтось допомагає колегам, які залишилися у зоні бойових дій, а хтось активно волонтерить за межами України. Кожен на своєму місці власним прикладом демонструє тверду й безкомпромісну українську позицію.
    Сьогодні хочемо розповісти про життя в умовах війни студентів та викладачів ННІ неперервної освіти і туризму. Так, у лавах територіальної оборони боронять нашу землю студенти спеціальності «Туризм» Дем’ян Ващук, Іван Надкреничний, Олександр Ковпак, Олександр Пшеничний. Дівчата спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Владислава Крамар, Ангеліна Селюх, Альона Федоришин, Катерина Пісна, Анна Абросімова плетуть маскувальні сітки на потреби захисників України. Каркаси сіток почали збирати з підручних матеріалів наданих волонтерами вже вечері 24 лютого, 25-го зранку вже були готові і відправлені перші маскувальні сітки. Кожного дня кількість сплетених маскувальних сіток є різною, адже самі сітки різняться за розміром. Проблем із тканиною для маскувальних сіток немає. Натомість бракує самих сіток – основ. Купувати їх виявилось дорого, тож вирішили плести самі – з джгутових ниток.



   

     Максим Кантур, студент 3 курсу спеціальності «Туризм», перебуваючи поруч із місцем жорстоких бойових дій готовив місця і приймав біженців. Олексій Чекорський, студент 4 курсу спеціальності «Туризм», організував успішний збір для придбання телевізорів для ЗСУ.



    Не залишаються осторонь активних дій допомоги і викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму. Так, завідувач кафедри, д.е.н., проф. Інна Левицька та к.е.н., доц. Олена Москвічова займались волонтерською діяльністю на базі Вінницького обласного молодіжного центру "Квадрат", лаборант кафедри Анастасія Гвоздік допомагала пекти хліб для воїнів ЗСУ. Лариса Гопкало, к.е.н., доц., організувала збір коштів для потреб територіальної оборони за кордоном серед діаспор Польща, США та Канади, є активною учасницею антивоєнних мітингів у м. Кракові (Польща). За її словами, підтримка поляків відчувається дуже сильно.
     З 14 березня в Університеті відновили навчальний процес в дистанційному форматі, тому викладачі і студенти почали поєднувати свою допомогу країні із традиційними для них обов’язками, приділяючи значну увагу навчанню. Будемо відвертими, в умовах війни, це було зробити не легко, але таким необхідним, адже відбулась психологічне розвантаження. В перші дні квітня Україна здобула перемогу на північному напрямку: з Житомирської, Київської та Чернігівської областей були виведені російські війська, що одразу ж позначилось на підвищені відвідуваності пар студентами.
     Як бачимо, багатьом із нас вкрай швидко довелося перекваліфікуватися – хтось опанував військову справу, хтось навчився готувати страви, а хтось готує укриття. Одні безперервно плетуть сітки, інші – возять, вантажать, сортують і роздають гуманітарну допомогу. Хтось зустрічає, проводжає, поселяє, а хтось постійно пише тексти, робить фото, знімає відео, і відкриває світові правду. Кожен із нас навчився повсякденно боротися на своєму фронті у протистоянні з російським агресором. І ми бачимо результат. Пишаємся і готові на весь світ кричати, що ми українці!


Все буде Україна!
Віримо ЗСУ та тримаймося!
Слава Україні!

Попова С.Ю., к.т.н., доцент,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook