PhD: реалізації наукової складової та здобутки «воєнного часу» аспірантів ОНП «Харчові технології»

11 квітня 2022 року
     Минає шостий невимовно болючий тиждень, оповитий тривогою та водночас гордістю за людей, ім’я яких – українці. Даний період докорінно змінив кожного з нас та щодня ми стаємо сильнішими заради світлого майбутнього наших дітей.

     Щодня ми робимо все можливе: займаємось волонтерством, підтримуємо ЗСУ, виконуємо з повною віддачею наші професійні обов’язки. Не виключенням є здобувачі аспірантської спільноти НУБіП України, котрі знаходять час та можливість для написання статтей та сумлінно продовжують проводити наукові дослідження, займаються їх апробацією.
     В умовах воєнного часу Міністерство освіти і науки України наголошує на необхідності відновлення та розвитку інноваційної екосистеми. Запроваджуючи експериментальні проєкти накшталт «стартап-школа-інкубатор-акселератор», МОН створює умови для подолання впливу загарбницьких дій окупанта шляхом активного залучення науковців, науково-промислового потенціалу, забезпечення трансферу технологій і комерціалізації наукових результатів.

 

    Наразі в Університеті здійснюють освітньо-наукову підготовку більше 400 здобувачів ступеня доктора філософії за 35 освітньо-науковими програмами. Кожен аспірант за сприяння свого наукового керівника щоденно продовжує, в міру можливостей, виконувати свої дослідження задля майбутнього наукового інноваційного прориву. Важливе значення для підготовки здобувачів ступеня PhD за нинішніх надскладних умов відіграє бібліотека НУБіП України, котра здійснює електронну доставку документів, функціонує електронна цифрова бібліотека, а також продовжує працювати служба інформаційного моніторингу, що здійснює пошук необхідної наукової інформації щодо сучасних досліджень за різними галузями науки і техніки. Також слід нагадати, що всі здобувачі мають можливість опублікувати свої результати дисертаційних досліджень у фахових виданнях НУБіП України:

  1. Біоресурси і природокористування.
  2. Наукові доповіді НУБіП України.
  3. Український часопис ветеринарних наук.
  4. Землеутрій, кадастр і моніторинг земель.
  5. Науково-практичний журнал «Право. Людина. Довкілля».
  6. Біоекономіка і аграрний бізнес.
  7. Науковий журнал «Міжнародний філологічний часопис».
  8. Енергетика і автоматика.
  9. Науковий журнал «Тваринництво та технології харчових продуктів».
  10. Техніка та енергетика / Machinery and energetic.
  11. Ukrainian journal of forest and wood science.
  12. Науковий журнал «Гуманітарні студії: педагогіка, психологія, філософія».
  13. Науковий журнал «Біологічні системи: теорія та інновації».
  14. Науковий журнал «Рослинництво та грунтознавство».
  15. Сучасне птахівництво.
  16. Тваринництво України.
  17. Продовольча індустрія АПК.
  18. Науковий вісник НУБіП України. Серія: економіка, аграрний менеджмент, бізнес.
  19. Науковий вісник НУБіП України. Серія: гуманітарні студії.
  20. Інформаційні технології в економіці та природокористуванні.
  21. Лісове та садово-паркове господарство.
  22. Біоресурси планети та якість життя.

 

    Розвитку пізнавальних і практичних інтересів, здібностей, ціннісних орієнтацій та наукових поглядів сприяє участь здобувачів у науково-практичних конференціях.
     Наперекір воєнним діям сьогодення, колективом факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК здійснено організацію XІ Міжнародної науково-практичної онлайн-конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», котра проходитиме протягом 12-13 травня та включатиме 4 секції:

  1. Стандартизація і сертифікація продукції АПК та технологій і засобів її виробництва.
  2. Сучасні аналітичні методи аналізу показників якості та безпечності с.-г. сировини та продовольства.
  3. Інноваційні технології переробки продовольчої сировини.
  4. Процеси і обладнання виробництва та переробки продукції АПК.

    Станом на сьогодні, слід відзначити публікаційну активність аспірантів ОНП «Харчові технології» у 2022 році, опубліковано та підготовлено до друку 4 наукові статті:

  1. Лебський Сергій. Оцінка якості ліпідно-каротиноїдного концентрату з чорноморської трав`яної креветки Palaemon adspersus, Rathke 1837. Журнал «Товари і ринки», номер 1, 2022.
  2. Maxim Ryabovol. Maryna Nazarenko. The study of the intensification of technological parameters of the sausage production process. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. Vol. 16. 2022.
  3. Кулик Вікторія. Вплив бальзамічного оцту на показники якості м’ясних натуральних напівфабрикати із свинини. Науковий журнал «Тваринництво та технології харчових продуктів».
  4. Двикалюк Роман. Нормативні вимоги до якості прополісу.

     Щодо нових наукових звершень та наукових праць аспірантів всіх освітньо-наукових програм PhD будемо і надалі інформувати на сайті славетної Alma mater.
     Крокуємо до перемоги разом!

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури
Наталія Слободянюк,
заступник декана з навчальної роботи факультету
харчових технологій та управління якістю продукції АПК

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook