Проректор Вадим Ткачук: фінансова ситуація в університеті контрольована

12 березня 2022 року
     З розв’язанням Росією війни проти України, запровадженням воєнного стану в нашій державі, оголошенням вимушених канікул в закладах вищої освіти, частковим від’їздом викладачів та студентів в більш безпечні регіони, героїчною обороною столиці Збройними Силами України логічним є запитання щодо фінансової стабільності в нашому університеті. Надати роз’яснення на більш актуальні питання пресслужба звернулася до проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука.

  • Вадиме Анатолійовичу, багатьох співробітників університету цікавить питання оплати праці в умовах воєнного стану. Скажіть, які рішення прийняв ректорат?

     — Дякую за запитання. Перш за все зазначу, що фінансова ситуація в університеті контрольована. Поки що держава стабільно виконує всі зобов’язання.
     Звичайно, питання оплати праці турбує кожну людину, адже це для багатьох є джерелом життєзабезпечення цілих родин. Тому, на нараді під головуванням ректора університету та за участі юристів, кадрової, фінансової та бухгалтерської служб, зважаючи на важливість підтримки працівників університету у ці надскладні для кожної сім’ї, кожного громадянина України часи, викликані невиправданою, жорстокою і цинічною агресією Росії по відношенню до нашої держави, прийнято ряд важливих рішень.

  • Які саме? Як і коли буде нарахована заробітна плата за березень?

     — Зважаючи на біду, що звалилася, у березні 2022 року заробітна плата буде виплачуватися в звичайному режимі усім науково-педагогічним працівникам та співробітникам, включаючи надбавки і доплати визначені чинним законодавством. Це буде зроблено якомога швидше. Кошти на виплату ми беремо з власних надходжень та держбюджету.

  • Як буде проводитися оплата праці в наступні місяці, якщо воєнний стан буде продовжений?

     — Згідно із законодавством у квітні 2022 року і в подальшому, у випадку продовження воєнного стану за поданням керівників підрозділів і служб буде оголошено простій для науково-педагогічних працівників, які не виконуватимуть дистанційної роботи, та обслуговуючого і адміністративно-управлінського персоналу, який не зможе виконуватиме свої посадові обов’язки, і заробітна плата в режимі простою буде становити для науково-педагогічних працівників – 2/3 посадового окладу без надбавок і доплат, для обслуговуючого і адміністративно-управлінського персоналу – у розмірі посадового окладу без надбавок і доплат. Для тих НПП, які працюватимуть дистанційно і обслуговуючого і адміністративно-обслуговуючого персоналу, що виконуватиме свої щоденні функції – в повному обсязі зі збереженням надбавок і доплат.

  • Чи передбачена підтримка тих працівників, які опинилися в скрутному становищі внаслідок дій окупантів?

    — Так, за дорученням ректора вишукуємо такі можливості. Вона буде надаватися за поданням керівників підрозділів для тих працівників, які зазнали збитків і постраждали внаслідок війни. Ректорат спільно з профспілковою організацією, розглядатиме можливість матеріальної підтримки в кожному окремому випадку.

  • А яка ситуація з виплатою стипендій?

    — Відповідні накази на призначення академічних та соціальних стипендій видані, бухгалтерська служба завершує їхнє нарахування. До університету вже надійшло фінансування в розмірі 6,9 мільйонів гривень для виплати стипендій за березень. Проте ще не вистачає близько 400 тисяч гривень. Ректор Станіслав Ніколаєнко звернувся до міністерства освіти і науки щодо їхнього виділення та отримав запевнення, що до граничної дати перерахування її на картки студентів 25 березня необхідні кошти надійдуть.

  • Ваші прогнози на подальший період?

     — Хочу звернути увагу усього колективу, що університет працює в умовах воєнного стану, державне фінансування поки що стабільне, але власні надходження коштів від надання послуг – мінімальні. Тому усі подальші рішення щодо витрачання коштів будуть прийматися виходячи з реального фінансового стану закладу.

  • Дякуємо за відповіді!

Пресслужба
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook