Обговорено перспективи і стратегію розвитку технічного ННІ

16 вересня 2014 року

 16 вересня відбулася співбесіда ректора університету Станіслава Ніколаєнка та адміністрації вишу з керівництвом технічного ННІ. Центральне питання – перспективи і стратегія розвитку інституту. Свої бачення з цього приводу висловили директори навчально-наукового технічного інституту Валерій Дубровін, науково-дослідного інституту техніки і технологій Геннадій Голуб та декани факультетів інженерії агробіосистем Зіновій Ружило і конструювання та дизайну машин і систем природокористування Олег Марус

Мова йшла про підготовку майбутніх інженерів, конструкторів за 4-ма напрямами, 6-ма спеціальностями та 15-ма магістерськими програмами. Також планується відкриття нових. Рівень навчально-методичного забезпечення – майже 100%. До речі, студенти інституту є постійними призерами всеукраїнських олімпіад. У цьому році вперше сформовано дві англомовні групи. А ще в технічному ННІ до викладання дисциплін залучають фахівців провідних підприємств України і світу, зокрема, машинобудівної компанії «Джон Дір Україна». Студенти мають можливість проходити навчальні практики у кращих виробників сільськогосподарської техніки. На базі інституту постійно проводяться міжнародні конференції. А сьогодні до того ж відбулася виставка новітньої сільськогосподарської техніки.
 
У підрозділі ведеться підготовка аспірантів. Частка захищених складає 52%. Молоді вчені залишаються працювати в інституті, університеті або ж у регіональних закладах вишу. 
 
Під час співбесіди проректор з навчальної і культурно-виховної роботи Сергій Кваша наголосив на необхідності поліпшення профорієнтаційної роботи та відбору. А директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук відзначив активність підрозділу у розробці пропозицій до програми «Горизонт-2020». Однак над міжнародними зв’язками слід ще попрацювати, зокрема, залучати на навчання іноземців. За словами першого проректора Ігоря Ібатулліна, існує потреба відслідковувати тематику науково-дослідних робіт, якими займається інститут. 
 
До обговорення діяльності технічного ННІ долучилися також начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот, начальник навчального відділу Оксана Зазимко, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька, радник ректора Дмитро Войтюк, начальник науково-дослідної частини Андрій Білоус.
 
На завершення очільник університету Станіслав Ніколаєнко підсумував, що технічний ННІ – це великий складний механізм з потужною базою та традиціями. Багато робиться у ньому позитивного. Але пошук провідної ланки все ще триває. Тому інституту є над чим працювати. Зокрема, йдеться про відбір абітурієнтів та розробку конкретного плану для впровадження програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива - 2020».
 
Ольга Наконечна 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook