Наукова школа Й.С. Завадського «Управління виробництвом»

 

 
Наукова школа: «Управління виробництвом» була створена на базі кафедри управління сільськогосподарським виробництвом у 1970-х роках. Її фундатором і організатором став доктор економічних наук, професор Завадський Йосип Станіславович.
 
Основним напрямом школи є науковий пошук оптимальних управлінських інструментів для налагодження виробничих процесів у аграрній та суміжних галузях економіки.
Професор Й. С. Завадський упродовж 15 років виконував обов’язки координатора міжкафедральних досліджень з проблем менеджменту і маркетингу в Національному аграрному університеті; 4 роки ‑ голова спеціалізованої вченої ради по захисту докторських дисертацій, проводив дослідження з державної та госпдоговірної тематик: «Розробка питань менеджменту і маркетингу на різних рівнях АПК в умовах ринкової економіки», «Розробка наукових принципів і методології реформування системи управління АПК відповідно до концепції його розвитку», «Розробка організаційно-економічних та технологічних аспектів наукового менеджменту і маркетингу в АПК».
 
 
У наукових роботах Й. С. Завадського та його учнів одержали подальший розвиток теоретичні і прикладні аспекти менеджменту, створення механізму господарювання з превалюванням економічних методів. У дослідженнях автора розкрито проблеми поділу праці у сфері менеджменту, трансформації функцій управління на різних рівнях соціально-економічних систем за ринкових умов. Опубліковані наукові праці містять обґрунтування результатів досліджень з питань розвитку теорії рішень, розробки моделей та алгоритмів, що забезпечують підвищення якості й ефективності управлінських рішень.
Серед відомих представників наукової школи Завадського Й. С. Багдаж Фарун Алі (професор університету в Сирії), Ануар Бен Бахджат Абдель Керім (в минулому посол Сирії в Алжирі), Нгуен Конг Зан (начальник департаменту Міністерства сільського господарства у В’єтнамі), Харгелія Г. (очолював коледж у Грузії), Топалов В. К. (здійснював керівництво приватним виробничим кооперативом у Рокитнянському районі Київської області), Кандиба А. М. (д.е.н., професор, начальник відділу НААН України), Галушко В. П. (д.е.н., професор, член-кореспондент НААН України), Чорний Г. М. (д.е.н., професор, екс-проректор Вінницького державного аграрного університету), Діброва А. Д. (д.е.н., професор, декан економічного факультету НУБіП України), Гудзинський О. Д. (д.е.н., професор кафедри менеджменту НУБіП України), Гудзь О. Є. (д.е.н., професор, директор Навчально-наукового інституту менеджменту та підприємництва Державного університету телекомунікацій), Балановська Т. І. (к.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського), Осовська Г. В. (к.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту організацій Житомирського національного агроекологічного університету), Дорофєєв О.В. (к.е.н., професор кафедри публічного управління та адміністрування Полтавського державного аграрного університету) та ін.
Нині науково-дослідна робота кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського та наукової школи «Управління виробництвом» спрямована на пошук оптимальних рішень і підходів щодо розв’язання актуальних проблем розвитку систем управління в підприємствах агропромислового виробництва, а також на розробку теорії та методології управління аграрною економікою, формування інструментального управлінського апарату, створення нових концепцій розвитку управлінських відносин у виробничих системах. 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook