Іван Гужел із Дніпропетровщини мріє навчатися на факультеті землевпорядкування НУБіП!

23 січня 2022 року
     Вітаю! Мене звати Іван Гужел. Я родом з Васильківки, що на Дніпропетровщині. Навчаюсь в 11 класі Опорного ліцею №1 ім. М.М. Коцюбинського. Мрію вступити на факультет землевпорядкування НУБіП України і переконаний, що навчання тут допоможе мені досягнути життєвого успіху. Про себе відзначу, що я працьовитий і креативний, люблю спорт і завжди готовий долати труднощі. Впевнений, що саме НУБіП допоможе мені підготуватися до дорослого життя і сформувати професійні знання та навички!

  • Як дізналися про НУБіП і факультет землевпорядкування?

     — Багато моїх близьких людей працюють в сфері землевпорядкування. Мій батько – Олександр Гужел має свою землевпорядну фірму. Він є членом Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України», добре знає її очільника й одночасно голову ради роботодавців факультету землевпорядкування Анатолія Полтавця. Крім того, батько регулярно відвідує конференції, семінари і круглі столи, що проходять на базі НУБіП. Чоловік моєї сестри – Євген Босенко, випускник факультету землевпорядкування 2020 року. Тому позитивних відгуків у мене достатньо. У майбутньому планую продовжити справу батька і для цього потрібно здобути величезний багаж знань, який я впевнений мені нададуть у НУБіП України. Мої батьки «підштовхують» мене навчатися саме тут і я з ними повністю згоден.

  • Чому обрали спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій»?

     — Все, що пов’язано із землею є дуже перспективним. Ми живемо в країні з найродючішими землями. Я хочу бути фахівцем, який знає як зберегти продуктивність земель, вміє оцінювати нерухомість та природні ресурси, проводити геодезичні вимірювання на сучасному обладнанню, складати землевпорядну документацію, а також розумітися на процедурах обігу земель. Саме тому я хочу стати землевпорядником, а НУБіП України допоможе мені наблизитись до професіоналізму в даній сфері.

  • Знаємо, що Ви навчаєтесь на підготовчих курсах в НУБіП і плануєте брати участь в Олімпіаді для вступу. Чи не складно поєднувати з навчанням у школі?

     — Насправді – це доволі складно. Я наполегливо працюю, навчання відбирає багато часу. Але вважаю, що це все не марно, адже сила в знаннях. Мене мотивує працювати мій девіз: «Чим більше знаєш – тим легше буде в подальшому».

  • Як Ви ставитесь до дистанційного навчання в умовах пандемії? Як готуєтесь до здачі ЗНО та вступу до Університету?

     — До навчання під час пандемії кожна людина відноситься по різному. Для мене пандемія це як позачергові канікули під час яких є час і для того щоб відпочити та приділити увагу своїм хобі, а також мати змогу гарно навчатись без зайвих переживань та стресу. Крім того, пандемія це змога для того, щоб нарешті побути на самоті з собою. Саме цей час я найбільше використовував для підготовки до здачі ЗНО.

  • Що очікуєте від студентського життя?

     — Насамперед, це нові знайомства і нові знання. Як для кожного випускника школи, навчання в університеті це щось зовсім нове та надзвичайне. Соціалізація у великому та мальовничому місці з новими друзями, з якими одному місці проводиш більшість часу навчаючись разом. На мою думку, для всіх вступників буде цікаво відчути те саме. Але насамперед, основна ціль – це відкривати нові знання та формувати професійну особистість.

  • Які маєте уподобання та інтереси, окрім навчання?

     — Я обожнюю займатися спортом, а саме легкою атлетикою. Наразі вже досяг деяких висот. Був двократним чемпіон Дніпропетровської області серед юнаків 2005-2006 р.н. з бігу на короткі дистанції. Також люблю відеоігри, люблю проводити час з друзями. Ще серед уподобань – лижі. Мені це дуже подобається. Тому щороку ми з батьком подорожуємо в Карпати для отримання адреналіну, відчуття швидкості, а також подиху чистого гірського повітря.

Розмову провів Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook