Говоримо про державу, а пам’ятаємо про самодостатнього, критично мислячого фахівця. Онлайн-курси для підготовки до складання ЄФВВ тривають.

20 січня 2022 року

Серед жаданих речей чільне місце належить успіху. Та для його досягнення, як свідчить життя, одного таланту чи хисту замало. До однієї частки таланту має бути додано дев’яносто дев’ять часток праці. Щоправда така праця має бути усвідомленою та приносити поряд з втомою радість. Інакше, як жартує народ, найуспішнішими були б коні, а нині – всілякі механізми.
Саме здатність усвідомленого ставлення до себе, своєї діяльності, світу загалом та інших є тим достатнім і необхідним засобом, котрий дозволяє долучитися до кола самодостатніх на противагу масам посередніх людей, зосереджених на поточних клопотах. Адже з набуттям стійкого стану усвідомленості, особистість остаточно позбувається примітивізму, як стилю і способу сприйняття чого б то було, оскільки саме примітивізм є надійною платформою для масового порозуміння, бо розмиває грані унікальності. Тоді як, успішна людина завжди унікальна, оригінальна та самобутня.
Відтак, у ході спілкування зі студентами 4 курсу спеціальності «Міжнародні відносини» в розрізі підготовки до складання ЄФВВ, було запропоновано до уваги аудиторії альтернативний підхід щодо бачення суті, а надто функціонального навантаження держави в існуванні людини та спільноти, а також розглянуто ключові характеристики держави з класичної та альтернативної точок зору. В основу обраного підходу був покладений намір стимулювати розвиток критичного мислення у майбутніх фахівців, актуалізувати цікавість до пошуку дійсних причинно-наслідкових зв’язків на противагу тим, які нав’язує система за посередництва ЗМІ абощо. Врешті-решт, мета подібних занять полягає не лише в допомозі випускникові успішно скласти ЄФВВ, а й в сприянні розвитку самодостатньої гармонійно розвиненої особистості.

     

 

 

 

Володимир Калуга,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook