Звітні збори трудового колективу відбулися на механіко-технологічному факультеті

28 грудня 2021, 1:34
     23 грудня відбулися збори трудового колективу механіко-технологічного факультету, основним питанням порядку денного який був звіт декана Вячеслава Братішка про підсумки діяльності механіко-технологічного факультету за 2021 рік та завдання на перспективу.
    У ґрунтовному звіті декана було висвітлено основні результати роботи факультету щодо виконання програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива-2025». Глибоко проаналізовано результати вступної кампанії 2021 року, означено основні ризики та загрози вступної кампанії 2022 року та задачі щодо профорієнтаційної діяльності.

   Наголошено на змінах в структурі факультету та їх позитивних наслідках. Так, у 2021 році в результаті об’єднання було створено кафедру охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві, що дозволило відновити діяльність навчально-методичного центру з охорони праці та фахової освіти та провести вперше за кілька років навчання фахівців. Було створено центр робітничих професій, проведено навчання з підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Успішно акредитовано освітню програму підготовки фахівців ОС «Магістр» «Транспортні технології на автомобільному транспорті».
   Зберігається потужний кадровий потенціал факультету. Намітилась позитивна динаміка щодо контингенту студентів, які навчаються на місцях державного замовлення, збільшилось фінансування науково-дослідних робіт за кошти держбюджету України, зберігається на високому рівні публікаційна активність. До п’яти міжнародних науково-практичних конференцій, проведення яких забезпечують кафедри факультету, у цьому році додалась І Міжнародна конференція науково-технічна «OSHAgro-2021», проведена на високому рівні.

 


   У звіті було проаналізовано динаміку успішності студентів в розрізі курсів, спеціальностей та освітніх ступенів. Висвітлено результати проміжної атестації студентів та заходи, спрямовані на недопущення накопичення академічної заборгованості та пропусків занять. Зимова сесія довела ефективність здійснених заходів, особливо стосовно груп скороченого терміну навчання, де вдалося виправити загрозливу ситуацію.
   Було зазначено, що факультет проводить активну міжнародну діяльність, науковці факультету беруть участь у міжнародних та білатеральних конкурсах наукових проєктів, активно співпрацюють при підготовці заявок до грантової програми «Горизонт Європа». Дев’ять викладачів факультету пройшли міжнародне стажування.
   Факультет підтримує тісну співпрацю з провідними роботодавцями, представники яких брали участь в організації і проведенні лекцій, практичних занять та семінарів для студентів та викладачів факультету. Склад ради роботодавців поповнили керівники компаній та організацій «Амазоне», Укртрансбезпека, «Хегельман», «Замллер». Вперше за декілька років укладено договори та залучено кошти до спецфонду за виконання науково-дослідних робіт та надання наукових послуг.
   Створено лабораторію точного землеробства «Амазоне», впроваджено у навчальний процес підготовки магістрів комплексну ІТ-систему для агровиробників Soft.Farm. Проведено конкурс «Технології точного землеробства KUHN».
   В цілому, матеріально-технічна база лабораторій факультету у поточному році поповнилася обладнанням та програмним забезпеченням на суму понад 6 млн. грн. За сприяння Ректора Університету Станіслава Ніколаєнка в 11 навчальному корпусі з’явилося світле оновлене фойє із зоною студентської творчості та відпочинку, здійснено ремонт коридорів корпусу, продовжується кардинальна модернізація лабораторій кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів.

   Вже традиційно у звіті декана були представлені результати анонімного анкетування студентів факультету. Було детально проаналізовано результати опитування, надані пропозиції, зауваження та побажання. В цілому, за результатами анкетування, можна відмітити позитивну оцінку організації навчального процесу на факультеті, відповідність даних щодо відвідування занять студентами з даними поточного контролю з боку деканату, а також розуміння студентством факультету необхідності очного навчання.

   Наприкінці виступу декан окреслив головні задачі, що стоять перед колективом факультету у 2022 році, зокрема, щодо виконання завдань розвитку Університету «Голосіївська ініціатива-2025», та виокремив головні завдання кожної кафедри.
  В обговоренні звіту взяли участь доцент кафедри транспортних технологій та засобів у АПК Олександр Дьомін, доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Віктор Ребенко, завідувач кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів Вячеслав Чуба, завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Юрій Гуменюк.

   Теплі вітання учасникам зборів від ректора університету Станіслава Ніколаєнка передав начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. У своєму виступі Володимир Віталійович зупинився на важливості профорієнтаційної діяльності та необхідної пошуку ефективних форм її здійснення. Окреслив результати наукової діяльності факультету, підкреслив важливість рівнонапруженої роботи всіх підрозділів.
   За результатами обговорення звіт про роботу механіко-технологічного факультету було схвалено, а задачі прийнято до виконання.
 
Голова профбюро механіко-технологічного факультету Оксана Ачкевич
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook