Очне навчання відновлено: увага – практичним і лабораторним заняттям

29 листопада 2021 року
     Природа, як відомо, оживає навесні. А університет – в передостанній день осені. Принаймні, такий висновок можна зробити, побачивши його сьогодні: потічки студентів, які переміщаються між навчальними корпусами, попри сіру погоду, приємно радували душу: відсьогодні 1-ші – 2-гі курси бакалаврату (а їх таки багатенько – близько 6 тисяч) знову приступили до очного навчання. І переважна більшість з них цим задоволена. Принаймні, у тих, з ким творча група пресслужби університету поспілкувалася, – настрій прекрасний, адже скучили і за університетом, і за своїми друзями.

     Навчальний план – насичений, та й сесія – за якихось два тижні. Переважна більшість занять – практичні. І це правильно, говорить другокурсниця механіко-технологічного факультету Даша Сеген: краще один раз відчути пальцями метал деталі, аніж 15 хвилин слухати викладача, сидячи перед монітором. 6-ту групу спеціальності «Транспортні технології», у якій навчається дівчина, ми застали в лабораторії вантажопідйомності машин. На зразках техніки, якими вона оснащена, захищено чимало дисертацій – і кандидатських, і докторських. Чому б цим хлопцям і дівчатам не повторити цього, чи то жартує, чи цілком серйозно говорить доцент Микола Коробко, який вів лабораторну з дисципліни «Підйомно-транспортні машини».
     Думку своїх колег поділяють і їх ровесники – першокурсники 4-ї групи спеціальності «Агроінженерія», з якими ми поспілкувалися у ході виконання лабораторної з комп’ютерних технологій: все таки в аудиторіях воно і цікавіше, і ефективніше.
 
     У хімічних лабораторіях 2-го навчального корпусу було весело і гамірно: відчувався дух свята, спілкування молодіжного колективу. Першокурсники двох груп агробіологічного факультету – практично у повному складі, за винятком хворих – працювали на лабораторних з визначення невідомої речовини.
  
  
    Староста 1-ї групи (а це майбутні спеціалісти із садівництва та виноградарства) Кирило Бугаєнко висловлює загальну думку: дуже задоволені, що повернулися в лабораторію, та й сесія вже не за горами. Колектив у нас дружний, у команді працюється значно краще: бачте, яка панує атмосфера! І така ж атмосфера відчувалася у лабораторії навпроти, де ту ж тему практично опановувала 5-та група. Дуже скучили за університетом, викладачами, один за одним, говорить Вероніка Кукіш. І хоча ми й дистанційно не сачкували, але тут таки краще…
 
 
     У комфортних і теплих лабораторіях нашого факультету тваринництва та водних біоресурсів набагато краще отримувати знання і практичні навички тих чи інших технологічних операцій чи процесів, які знадобляться кожному фахівцю на виробництві, говорить голова студентської організації Софія Вернидуб. На перших парах тривали лабораторні і практичні заняття з дисциплін «Онтогенез риб», «Годівля тварин і технологія кормів», «Зоологія», «Іхтіологія» та ряду інших дисциплін. Студенти із задоволенням виготовляли власноруч мікроскопічні препарати, проводили оцінку якості кормів за хімічним складом та їх поживність за допомогою математичних програм, вивчали іхтіофауністичні комплекси морських та прісноводних водойм і ступінь наповнення шлунково-кишкового тракту риб тощо.
  
 

 

Валентин Обрамбальський

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook