Теорія, поєднана з досвідом практичної діяльності – запорука якісної підготовки майбутніх фахівців деревообробної галузі!

26 листопада 2021 року
Кафедра таксації лісу та лісового менеджменту

 
   Сучасні умови вимагають якісно нового рівня освіти, зокрема використання активних методів навчання у ЗВО. Одним з таких методів є практико орієнтоване навчання, яке спонукає студентів до творчого процесу, підвищує рівень засвоєння матеріалу.
   Так, 17 листопада 2021 року в якості спікера до практичної складової дисципліни «Менеджмент на деревообробних підприємствах» приєднався керівник ТОВ «Веселі бобри» В’ячеслав Станіславович Берін (https://woodwool.com.ua/). Тему лекції та інформацію про запрошеного спікера заздалегідь було анонсовано та розміщено на навчальному порталі Elearn, що дало змогу студентам ознайомитися з діяльністю підприємства та підготувати цікаві запитання, а лекцію організовано з використанням платформи Cisco Webex.
    На занятті було опрацьовано ряд питань щодо організації та функціонування деревообробного підприємства в нашій країні: З чого розпочинати? Історія компанії «Веселі бобри» та трансформація направлень? Основні успіхи та «факапи» підприємства? Який обсяг початкових інвестицій? Як розрахувати економічну ефективність господарства? Чи здійснювати аналіз ринку і як це здійснювати? Які перспективи деревообробки в Україні та можливості нашої країни на світовому ринку?
   Онлайн зустріч з професіоналом-практиком В’ячеславом Станіславовичем викликала у студентів неймовірну кількість запитань та вражень. Адже з ними ділився досвідом керівник одного з найуспішніших підприємств у світі з виробництва мотузки з деревної шерсті – ТОВ «Веселі бобри». Дане підприємство знаходиться в м. Козелець Чернігівської області. Напрям діяльності підприємство обрало ще в 2012 році і одразу почало втілювати в життя нове виробництво. Сьогодні компанія ТОВ «Веселі бобри» – лідер по виробництву мотузки з деревної шерсті. Щорічно підприємство виготовляє понад 30 млн метрів продукції, яка в свою чергу, допомагає мільйонам людей насолоджуватися відпочинком на природі чи затишком в рідних оселях. Починаючи з 2016 року компанія відкрила власне виробництво розпалювача з деревної шерсті, а через два роки у 2018 розпочала виробництво «шведського факела» або «фінської свічки».


   Основними викликами для компанії є збереження навколишнього середовища та лісів. ТОВ «Веселі бобри» – одна з перших компаній, що отримала на території України сертифікат ланцюжка постачання. З перших днів роботи ми завжди дотримувалися власної місії і розуміння, що дії компанії сьогодні, повинні враховувати можливі ризики і користь для майбутніх поколінь, – з гордістю ділиться В’ячеслав Станіславович.
  Зустріч проходила в легкій, невимушеній та цікавій формі, студенти ставили запитання пану В’ячеславу, пропонували розглянути окремі ситуації, щоб отримати вичерпні відповіді та рекомендації. І так, звичайно, студентів цікавили поради щодо проходження співбесід та якостей, на які звертають увагу при відборі для роботи у такій компанії, як дане підприємство піклується та мотивує своїх співробітників тощо. Також спікер розповів про свій особистий шлях, його мотивацію та зауважив, що всі набуті знання та практичні навички, здобуті за фахом, обов’язково їм знадобляться в професійній діяльності.
  За словами очільника кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Андрія Білоуса, підготовка конкурентоспроможного спеціаліста потребує щоденної наполегливої роботи, результативність якої залежить від тісної співпраці з потенційними роботодавцями, які формують чіткі вимоги до сучасного фахівця. Крім того, безпосереднє спілкування студентів з успішними практиками дають змогу суттєво покращити практичну підготовку, розширити свій професійний кругозір, а також знайти місце для подальшого працевлаштування чи стажування та можливо, спонукає їх у майбутньому також започаткувати власну справу.


Андрій Білоус від імені колективу кафедри висловлює вдячність підприємцю В’ячеславу Беріну за готовність поділитися досвідом і знаннями зі студентами.
Сподіваємось, такі заходи стануть потужним трампліном для здійснення сміливих мрій наших студентів та їх блискучого майбутнього.

До нових зустрічей!

 

Андрій Спірочкін, доцент кафедри технологій та дизайну виробів з деревини,

Гарант програми ОС «Бакалавр» спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології»;

Галина Домашовець, доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту;
Юрій Лакида, доцент кафедри технологій та дизайну виробів з деревини.

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook