«Паразитологія та інвазійні хвороби тварин»: використання сучасних технологій з метою підвищення рівня професійних знань студентів факультету ветеринарної медицини

24 листопада 2021 року
     Лекційні заняття з дисципліни «Паразитологія та інвазійні хвороби тварин» для студентів факультету ветеринарної медицини, де лекторами є професори кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Сорока Наталія Михайлівна, Прус Михайло Петрович, а також доценти цієї ж кафедри Галат Марина Владиславівна, Семенко Олена Валентинівна, Пашкевич Ірина Юріївна і Слободян Раїса Олександрівна, проходять з використанням сучасних технологій, обладнаних лабораторій кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії у тому числі і у дистанційному режимі.

     З метою реалізації дистанційного формату навчання лектори у ході викладання дисципліни використовують різноманітні інструменти, зокрема і особисті кабінети на базі платформи Webex, підтримка і використання яких стала можливою завдячуючи Університету.

     При цьому основною метою і пріоритетом залишається висока якість навчального процесу, яка, перш за все, орієнтована на фахову підготовку студента. Виходячи саме з цих орієнтирів, кожне з онлайн-занять, у тому числі і лекційні, здійснюються у відповідності до затвердженого розкладу. Задля підвищення ефективності навчального процесу шляхом засобів візуалізації лекційні заняття відбуваються на базі сучасно обладнаних лабораторій кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії. За цих умов є можливість під’єднання мікроскопів безпосередньо з лабораторій кафедри і демонстрація у онлайн-режимі студентам як мікро- так і макропрепаратів унікального паразитологічного музею, яких налічується понад декілька тисяч. На додачу, лектори використовують інтерактивні програми для діагностики паразитарних хвороб різних видів тварин, особливо небезпечних зоонозів, а також колекції фото- і відеоматеріалів, у тому числі і тих, що були зібрані у ході чисельних зарубіжних стажувань. Це мотивує студентів до засвоєння матеріалів курсу і є важливою психологічною детермінантою.
     На додачу, у ході лекційного заняття студенти мають можливість комунікувати з лектором, задаючи запитання і спілкуючись як індивідуально так і з використанням групового чату.

     Отже, комплексний підхід і застосування сучасних технологій дистанційного навчання як задля вирішення вузькопрофесійних так і широкопрофесійних задач у підготовці лікаря ветеринарної медицини є важливим чинником якості такого навчання.


Марина Галат,
доцент кафедри фармакології,
паразитології і тропічної ветеринарії

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook