Якість освітнього-процесу на порядку денному навчально-методичної ради

22 листопада 2021 року
     22 листопада у дистанційному форматі відбулося чергове засідання навчально-методичної ради.
 
     Розпочав засідання голова ради, проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Він зазначив, що для забезпечення якісного завершення навчання студентами 1-2 курсів наш університет готується з 29 листопада приймати їх у форматі очного навчання. Такий підхід сприятиме адаптаційному входженню студентів 1-2 курсів до спільноти університету і відчути усі емоції від підготовки до складання іспитів в сучасних аудиторіях університету. Більш докладно це питання буде вирішуватись на розширеному ректораті та вченій раді університету.
     Щодо першого питання порядку денного про завершення 1 семестру 2021-2022 н.р. та підготовку до зимової сесії виступив начальник навчального відділу Ярослав Рудик. В обговоренні взяли участь декан економічного факультету Анатолій Діброва, заступник декана механіко-технологічного факультету Ігор Сівак.
     Про зміни та доповнення до «Положення про екзаменаційні комісії у НУБІП України» доповіла заступник навчального відділу Оксана Зазимко. Вона обгрунтувала появу доповнень до пункту 2 цього положення щодо призначення голів ЕК з освітніх програм спеціальностей підготовки бакалаврів чи магістрів стосується.
 
     Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх представила на затвердження перелік освітніх програм, які підлягають акредитації у 2022-2023 н.р.
     Далі Оксана Зазимко і Олена Колеснікова представили інформацію про результати вибору студентами денної форми навчання вибіркових дисциплін на 2022-2023 н.р. та підготовку «Каталогу вибіркових дисциплін освітніх програм підготовки ОС «Магістр» та ОС «Бакалавр» на 2022-2023 н.р.»
     Про відкриття нової освітньої програми «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами» у рамках спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» з метою підготовки студентів ОС «Бакалавр» доповідав директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Каплун.
 
     Про перерозподіл ліцензійного обсягу підготовки студентів ОС «Бакалавр» між спеціальностями 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво та виноградарство» та перерозподіл максимального обсягу державного замовлення на денну форму навчання ОС Бакалавр, встановлення обсягу державного замовлення 12 осіб на рівні освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» освітньо-професійної програми «Виноградарство та виноробство» доповіла декан агробіологічного факультету Оксана Тонха.
     Про виділення обсягу для набору здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Журналістика» ОС «Магістр» (денна форма ‒ 30 осіб; заочна форма ‒ 30 осіб) за рахунок перерозподілу ліцензійного обсягу університету для другого (магістерського) рівня доповідала декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька. Доповнила це питання заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко. Вона уточнила, обсяги перерозподілу мають узгоджуватися у межах ліцензії.
     Про перерозподіл ліцензійного обсягу підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за ОПП «Міжнародний туристичний бізнес» (спеціальності 242 «Туризм») у кількості 35 осіб доповідає заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Тереза Микицей.
     Директорка наукової бібліотеки Тетяна Кіщак доповіла про результати засідання комісії з академічної доброчесності.
     Традиційно на завершення рада розглянула рукописи підручників та навчальних посібників (додаток).
     За всі подані пропозиції рада проголосувала одноголосно. Схвалено рішення клопотати перед Вченою радою університету розглянути на своєму засіданні питання про відкриття нових спеціальностей, перерозподіл ліцензійних місць та друк навчальної літератури.
 

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook