Постерна конференція магістрантів механіко-технологічного факультету: актуальність досліджень доведено

21 листопада 2021 року
18 та 19 листопада 2021 року 129 студентів магістратури 2-го року навчання механіко-технологічного факультету, спеціальностей «Агроінженерія», «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та «Автомобільний транспорт», представили результати своїх досліджень, на одному із завершальних етапів підготовки магістерських робіт до захисту в рамках постерної конференції.

Захід пройшов дистанційно, з використанням платформи Cisco Webex Meetings, згідно розробленого погодинного графіка доповідей. Молоді здобувачі другого рівня вищої освіти, наполегливо і впевнено доводили актуальність своєї розробки та достовірність отриманих результатів. Якість наданої інформації, рівень наукової і професійної підготовки магістрів, оцінювала комісія, у складі декана факультету Вячеслава Братішка, заступників декана з навчальної і виховної роботи Ігоря Сівака і Миколи Березового та завідувачів випускових кафедр.


   Доповіді студентів були присвячені питанням вдосконалення сучасних технологій збирання та вирощування сільськогосподарських культур, розробки сучасних технічних засобів для виробництва біопалива, проектуванню новітніх технологічних ліній виробництва продукції рослинництва, логістичного забезпечення та оптимізації транспортних мереж України і Європи, розробки програм для керування механізованими процесами на тваринницьких і ремонтних підприємствах. Активну участь у конференції, також, приймали і керівники кваліфікаційних магістерських робіт. Формат конференції був побудований в полі комунікації доповідача, комісії, керівників магістерських робіт та студентів, що надавало заходу дискусійного характеру, із активною полемікою всіх учасників зустрічі.

   Варто звернути увагу на те, що багато представлених магістерських робіт мають інноваційну та практичну цінність для сучасного розвитку агропромислового комплексу нашої держави, результати наукових досліджень яких можна реалізувати на провідних аграрних та транспортних підприємствах України. Серед таких напрацювань слід відзначити комплексну роботу, в рамках міжгалузевого проекту, Володимира Бодака (ОПП «Агроінженерія»), Олександра Бундалевського (ОНП «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва») і Владислава Пасося (ОПП «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка») з дослідженням і розробкою електротехнічного комплексу малої механізації на базі міні-трактора, Антона Бучка з дослідженням енергетичної ефективності «смарт» ферми, Миколи Кобенка з розробкою механізації відбору проб грунту в технологіях точного землеробства, Андрія Мосорука з дослідженням ресурсоощадної технології вертикального обробітку ґрунту, Владислава Бондарчука з удосконаленням гідравлічних рульових підсилювачів автомобілів.


   До підсумків конференції, слід додати, що у 2021 році студенти магістратури були активними учасниками Міжнародних наукових конференцій, а деякі з них, мають у своїх активах патенти на корисні моделі.

   Бажаємо майбутнім магістрам вдалого представлення кваліфікаційних робіт на кафедрах та на основному захисті, перед екзаменаційною комісією.


Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної та виховної роботи
механіко-технологічного факультету

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook