Круглий стіл «Інтернет речей, доповнена реальність та штучний інтелект»

10 листопада 2021 року

10 листопада у рамках заходів декади циклової комісії фундаментальних дисциплін і комп`ютерних технологій викладач Олександра Дулова разом із студентами 3 та 4 курсів спеціальності 123 «Комп`ютерна інженерія» провела круглий стіл «Інтернет речей, доповнена реальність та штучний інтелект».

Штучний інтелект, машинне навчання, Інтернет речей і чат-боти можуть вирішити надзвичайно багато проблем сучасності та вивільнити людські ресурси й кошти на справді важливі завдання і цікаву роботу.

Під час проведення заходу були розглянуті питання впровадження та використання технологій Інтернету речей, штучного інтелекту та доповненої реальності у різних сферах суспільної діяльності, а також аспекти впровадження технологій Інтернету речей.

Інтернет речей (Іnternet of Things – IoT) перетворює звичні для нас речі у нові пристрої, створюючи як розумні годинники, так і розумні міста. Він під’єднує далекі від Інтернету засоби до мережі і надає їм нові функції.

Сфера ІоТ – один із головних світових трендів. Старі добрі пристрої стають частиною Інтернет мережі і виконують нові функції. Недарма цю галузь вважають рушієм 4-ї індустріальної революції, яка зараз триває у світі.

Якщо ж говорити про доповнену реальність, то на перший погляд вона може здатися не такою захоплюючою, як віртуальна реальність, проте може бути корисною у повсякденному життя. Доповнена реальність має величезний потенціал, оскільки переносить елементи з віртуального світу в реальний, доповнюючи речі, які ми здатні бачити, чути чи навіть відчувати.

А що ж таке штучний інтелект? Аналог людського мозку у металевій обгортці, можливість вічного життя чи загроза?

На ці та інші питання переконливо, з наведенням аргументів відповіли під час заходу його учасникам доповідачі: Охват М., Чепурний Б., Карабіневич А., Малецький С. («Штучний інтелект: історія, призначення, робота»), Лесь Б. (Інтернет військових речей (IoMT), Бушуєва Д. («Neuralink: майбутнє сучасної людини»), Рябоконь Н. (Роль штучного інтелекту у процесі навчання персоналу»), Єжик А. («Технологія доповненої реальності (AR)», Колесник А. («Цікаві факти про доповнену реальність»).

Доповіді студентів були цікавими та змістовними. Круглий стіл пройшов жваво, оскільки його учасники і слухачі проаналізували актуальні питання, що цікавлять сьогодні не тільки фахівців у галузі комп’ютерної інженерії, а й людство в цілому.

Олександра Дулова,

голова циклової комісії фундаментальних дисциплін і комп’ютерних технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook