Круглий стіл на тему: «Розвиток громадянського суспільства в Україні. Громадянська активність і політика»

11 листопада 2021 року
 

В рамках тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін за участі студентів коледжу  був проведений круглий стіл на тему: «Розвиток громадянського суспільства в Україні. Громадянська активність і політика» викладачем історії Коняхіним Ю.О. долучилися до обговорення теми круглого столу також методист коледжу Балдич Л.В., завідувач відділення програмування Якимчук І.О., голова циклової комісії гуманітарних дисциплін Кристопчук Т.Є.  

Громадянське суспільство — це сукупність недержавних організацій, які представляють волю та інтереси громадян. Воно містить у собі сім'ю і приватну сферу, тобто «третій сектор» суспільства паралельно з державою та бізнесом. Елементами громадянського суспільства є різні об'єднання (професійні, творчі, спортивні, конфесійні тощо), що охоплюють всі сфери суспільного життя.

Метою проведення круглого столу є розкриття поняття, функцій, структури та ознак громадянського суспільства, політичних та неурядових організацій, роль соціальних мереж та сучасних політичних ідеологій, політичних інтересів.

До обговорення запропоновані наступні питання:

1.Поняття «громадянське суспільство».

2.Політичні організації, партії та сучасні ідеології.

3.Роль громадських неурядових організацій у розвитку громадянського суспільства.

4.Роль соціальних мереж у формуванні громадянського суспільства.

5.Політичні та владні сили.

6.Політичні інтереси.

Зі здобуттям Україною незалежності, процеси розвитку громадянського суспільства в державі значно активізувались. Основами для цього стало формування різних форм власності, організаційне та інституційно-правове забезпечення суб’єктів громадянського суспільства, тобто громадських організацій.

Проте, за міжнародними оцінками, вітчизняне громадянське суспільство поки що відстає від європейських колег. Серед факторів, що впливають на становлення громадянського суспільства — законодавче середовище в Україні, активність громадян і розвиток громадських організацій, їх здатність до об’єднання зусиль та спроможність до залучення громадян у свою діяльність, до створення спільнот навколо спільних цінностей та інтересів.

Дякую за активну участь в круглому столі студентам коледжу:

Стахнюк Альона (22-ІП)

Масталярчук Максим (22-ІП)

Янчук Анатолій (21-ІП)

Коваль Тітамір (21-ІП)

Сисонюк Анастасія (21-ІП)

Черноус Яна (21-Ю)

Юрим Софія (22-Ю)

Намчук Ангеліна (21-О)

Шевчук Тетяна (21-О)

 

Ю.О. Коняхін, викладач історії 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook