Михайло Буртаков: у НУБіП обрав спеціальність «Транспортні технології (на автомобільному транспорті) на механіко-технологічному факультеті

9 листопада 2021 року
     Цьогорічні абітурієнти механіко-технологічного факультету відрізняються своєю цілеспрямованістю, адже більшість з них збирається вступити за 1 або 2 пріоритетами. Отже вибір професії та навчального закладу не був випадковим. Розмовляючи з ними, ми помітили, що все більше і більше випускників йдуть завдяки профорієнтаційній діяльності викладачів факультету, зокрема кафедри транспортних технологій та засобів у АПК. Адже колектив факультету сумлінно впроваджує в життя настанови, ректора Станіслава Ніколаєнка щодо регулярної профорієнтаційної діяльності і якісної підготовки бакалаврів та магістрів. Декан факультету Вячеслав Братішко намітив ефективну стратегію профорієнтації, яку підтримала і впровадила завідувачка кафедри транспортних технологій та засобів у АПК Лілія Савченко, що дозволяє проводити унікальні профорієнтаційні заходи, привертаючи увагу потенційних абітурієнтів. Зокрема, Михайло Буртаков, ще рік тому визначився зі вступом.
     
Які фактори вплинули на його вибір?
  • Михайле, розкажи трохи про себе.

     — Мене звати Михайло Буртаков, я народився і виріс у Києві, тут же навчаюсь у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 імені Данте Аліг’єрі. У нашій школі не надто сильна мовна та математична підготовка, тому я пішов додатково навчатися на консультаційно-підготовчі курси НУБіП, з української мови, математики і англійської мови, щоб гідно здати ЗНО і вступити на омріяну спеціальність.
     У вільний час люблю займатися спортом. Мій улюблений вид спорту – баскетбол. Грав у юнацькій баскетбольній команді "Ведмеді" з 2015 року. Брав участь у складі цієї команди у змаганнях Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги (ВЮБЛ), де ми вибороли І місце у ХІІ традиційному баскетбольному турнірі.

  • Тобто інженерний фах у тебе був пріоритетним, а чому саме «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)»?

     — Я вважаю, що це перспективна і надійна галузь яка стрімко розвивається. Навіть під час економічних криз і локдаунів фахівці-транспортники не сидять без роботи і вчасно отримують гідну заробітну плату. Мені з дитинства подобається мати справу з автомобілями, тому я вирішив присвятити себе спеціальності «Транспортні технології».

  • Фахівців-транспортників у родині немає?

     — Так, у сім'ї немає жодного, але в мене є знайомі які працюють у транспортній галузі і цілком задоволені вибором своєї професії.

  • Риторичне питання: чому НУБіП?

     — Навчальний заклад я обрав не відразу. Ще рік назад я хотів вступати до Національного університету фізичного виховання і спорту. Але після декількох зустрічей з доцентом НУБіП Олександром Анатолійовичем, я серйозно задумався і вирішив змінити свої орієнтири на транспортні технології. Мені сподобались його розповіді про університет, про перспективи роботи у галузі транспортних технологій.
     Перше враження склалося, коли я прийшов на День відкритих дверей, була холодна вітряна погода, а нас пригостили бутербродами, печивом, пиріжками з чаєм. За приємним чаюванням нам показували цікаві презентації, надавали захоплюючі коментарі про особливості навчання майбутній спеціальності У навчальному корпусі було тепло, затишно, аудиторія була з сучасним ремонтом та новими меблями. Доречі, таке ми побачили скрізь під час екскурсії по аудиторіям факультету. Нас задушно зустрічали викладачі, розповідали цікаві речі, мені було дуже приємно.

  • Чого очікуєш від навчання?

     — Очікую, що в НУБіП я отримаю потрібні знання, і практичні уміння з майбутньої спеціальності. Із задоволенням порину у світ студентського життя, хочу скористатися можливістю поїхати на практику до Німеччини, буду активно займатися спортом, мрію потрапити до складу збірної команди НУБіП з баскетболу, благо в університеті є всі умови для цього.

  • Дякуємо за розмову!

Олександр Дьомін,
доцент кафедри
транспортних технологій та засобів у АПК 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook