Правова культура та поліпшення стану довкілля: кафедра теорії та історії держави і права долучилася до Всесвітнього Дня Землі

April 22, 2021

        22 квітня – Всесвітній День Землі. Свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

Саме тому доцент Олена Чомахашвілі разом зі студентами спеціальності «Садово-паркове господарство» обговорили зміст та значення Міжнародного дня Землі, історію свята та різних заходів, які проводились у світі з нагоди дня Землі. Після цього розпочалась дискусія про значення сьогоднішнього свята для фахівців у сфері садово-паркового господарства.

 

Надія Пшенична зазначила, що з точки зору спеціаліста ландшафтного дизайну це свято має дуже великий вплив на людські маси. Більшість людей починають задумуватись про споживче відношення до землі та її ресурсів. Це свято спрямовано зробити людей грамотними в питаннях екології. Також в цей день проводять різноманітні акції типу: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево чи навіть цілий ліс, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом. Саме в цей день збільшується попит на рослини та товари прилеглі до тематики екології і від цього виграють розсадники та практично вся еко-індустрія. А так як саме спеціалісти з грамотної посадки рослин це саме ландшафтні дизайнери, лісівники та аграрії - збільшується увага до цих спеціалістів, можливі зміни та покращення становища їх роботи.

Каріна Герасименко наголосила, що для забезпечення істотного поліпшення стану довкілля, поєднання зусиль державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, установ, широких верств населення у вирішенні екологічних завдань, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища в країні щорокуу квітні–травні протягом місяця проводять заходи з озеленення та благоустрою територій.

В'ячеслав Криворучко підсумував та зазначив: «Ми знаходимося сьогодні в світі, який стикається з глобальними загрозами, які вимагають глобальної відповіді. Ми маємо створити нове покоління активних, кваліфікованих і свідомих  людей, яке не тільки привертатиме увагу, а й зможе змінити життя Землі на краще».

У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру. Він закликає людей Землі відчути всепланетну спільність, докласти зусиль для захисту миру на планеті та зберегти красу нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час – це заклик до дії в ім’я збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури. Тож нехай його відлуння досягне наших сердець!

 

Олена Чомахашвілі,

доцентка кафедри теорії та історії держави і права

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook