Запали свічку – вшануй пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 рр.

November 28, 2020

 

Щороку у четверту суботу листопада Україна і світ вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 рр.

Пам’ять про Голодомор єднає українців у нашій державі та в інших країнах, де вони живуть. Вона стала важливим елементом національної ідентичності.  Ця пам’ять важлива також як застереження, що може статися із народом, який не зумів захистити своєї свободи. Ми не забули жахи 1932-1933 і готові нині  захищати свою незалежність зі зброєю в руках. Тому гасло цьогорічної інформаційної кампанії, присвяченої 87-мим роковинам Голодомору: “Ми пам’ятаємо! Ми сильні!”.

Визнання Голодомору геноцидом українського народу парламентами інших держав, окремими регіонами, як ми це бачимо на прикладі окремих штатів США, для нас є дуже важливим, бо це підкреслює тяглість тієї війни, яку протягом століть ведуть проти України спочатку колонізатори, а нині - агресори. І для нас надзвичайно важливо, щоб усе, що ми робимо для вшанування пам’яті загиблих, почули не лише наші громадяни, а почув весь світ. Тому звернення уваги громадськості до гасла «Україна пам’ятає, світ визнає!», має на меті об’єднати зусилля міжнародної спільноти у визнанні Голодомору актом геноциду; звернутися до світового співтовариства щодо засудження цього злочину більшовицького тоталітарного режиму, щоб запобігти повторенню подібних злочинів у майбутньому; проінформувати міжнародну спільноту про Голодомор 1932-1933 років в Україні; осмислити наслідки цього акту геноциду для України і світу; обговорити шляхи збереження історичної та родинної пам’яті нащадками жертв Голодомору та фактів і обставин злочинів.

Сьогодні, 28 листопада 2020 року, українці і світове співтовариство вшанують пам’ять, убитих Голодомором 1932-1933 років. О 16 год. 00 хв. оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого кожен може згадати загиблих українців і запалити свічку на своєму підвіконні.

  

 

Кафедра теорії та історії держави і права

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook