Німецько-український аграрний діалог (APD)

8 April 2019, 20:50
Київ

З січня 2006 року Проект "Німецько-український аграрний діалог (APD)“ підтримує Україну в справі реформування аграрного законодавства та аграрної політики з урахуванням міжнародного досвіду Німеччини та інших країн, а також міжнародних організацій (ЄС, СОТ), відповідно до принципів ринкової економіки та структурної політики.
Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства продовольства та сільського господарства Федеративної республіки Німеччина та виконується спільно ТОВ ІАК Аграр Консалтинг, Лейбніц-Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою та Центром міжнародної міграції та розвитку. Реципієнтом з української сторони виступає Інститут економічних досліджень та політичних консультацій.
Основними темами є торгівля сільськогосподарськими та продовольчими товарами; біоенергетика; ринки землі; захист прав споживачів; ланцюги вартості сільськогосподарської та харчової продукції.

Завідувач кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи д.вет.н., Недосєков В.В. взяв участь у координаційній раді АПД, що відбулася в Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки»
Даний захід об'єднав представників Федерального міністерства продовольства та сільського господарства та Міністерства аграрної політики та продовольства України у формуванні нового курсу розвитку аграрної економіки та співпраці сторін. Учасники засідання обговорили надзвичайно важливі для економіки аграрного сектору України питання, зокрема:
 

  •  розвиток сільських територій,
  •  розвиток організацій громадського суспільства, орієнтованих на надання послуг, земельна політика,
  • реформа управління аграрного сектора,
  • лісова політика та підвищення обізнаності щодо зміни клімату,
  • якість та безпека продукції АПК.

Детально розглядались питання реформування аграрного сектору в Україні із врахуванням німецького досвіду з боку організації ветеринарної служби, благополуччя тварин та біобезпеки.

Жваву дискусію викликало обговорення шляхів модернізації вищої освіти та системи досліджень. В рамках заходу учасниками було сформовано пріорітети реформування аграрного менеджменту в Україні та пропозиції щодо проектної діяльності з 2019 року.

                                                                                                                                                                                        Доцент кафедри Мартинюк О.Г.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook