Вступна кампанія 2021: підсумки першого тижня

21 липня 2021 року
    Минув вже тиждень з початку цьогорічної вступної кампанії. Тож можна вже говорити і про перші підсумки.

     На сьогодні кількість поданих вступниками заяв перетнула позначку у 15 тисяч, 13341 із них надійшли на бакалаврат, 1739 – до магістратури, говорить відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Першим пріоритетом НУБіП обрали 1800 абітурієнтів. А найбільш затребуваними є спеціальності «Психологія», «Менеджмент», «Маркетинг», «Комп’ютерні науки», «Агрономія» і «Міжнародні відносини».

     Саме на «Менеджмент» сьогодні подала документи киянка Олександра Качинська. До приймальної комісії дівчина приїхала з батьками. І це не випадково, адже саме вони вплинули на її вибір. Мама Людмила працює менеджером з персоналу, тому є найкращим прикладом затребуваності цього фаху. А виш допоміг обрати тато Ярослав, який по роботі часто перетинався з випускниками нашого вишу – успішними фахівцями. Остаточно ж впевнитися у правильності вибору дівчині допомогло спілкування з деканом факультету аграрного менеджменту Анатолієм Остапчуком, який відповів на всі питання, які ще залишалися.

     Спеціальність з топ-листа – «Маркетинг» – обрав і Назар Лаута з Прилуків. Це дуже творча робота, адже можна придумати щось своє, навчитися його подати і зацікавити людей, говорить він. НУБіП обрав першим пріоритетом не вагаючись: тут на маркетологів навчаються його знайомі, які і дали університету найкращі рекомендації.

     Тетяні Костюченко з села Бужанка, що на Черкащині, подобається мати справу з фінансами. Тому в майбутньому дівчина хоче працювати в банку. Звідси і вибір спеціальності – «Фінанси, банківська справа та страхування». Для навчання розглядала багато вишів, зізнається вона. НУБіП же обрала за можливості, які він надає студентам, гарні аудиторії і лабораторії, мальовниче місце розташування і близькість гуртожитків до навчальних корпусів.

  

     Це все молодь, яка прийшла навчатися на бакалаврат, тобто тільки-но визначилася з вибором фаху. А було сьогодні і багато вступників, які вже мають вищу освіту і реалізуються у професії, до НУБіП же прийшли здобути ще одну.
     У магістратуру на спеціальність «Економіка підприємства» подала документи філолог Лілія Семерунь.
     Я – перекладач з китайської. І, оскільки, перекладач професія досить різностороння (адже за визначенням передбачає широке коло спілкування), то встигла попрацювати помічником фінансового директора, зараз – помічник гендиректора, розповідає вона. Зрозуміла: не вистачає економічної освіти, аби дійсно розбиратися в предметі, тому й вирішила її здобути. Крім того, хотіла б з часом відкрити свій бізнес, а для цього, як самі розумієте, теж потрібні знання з економіки.

  

    А Максим Плакса вже має економічну освіту, яку здобув у Європі: хлопець навчався у Німеччині та Іспанії. Туди поїхав після першого курсу нашого агробіологічного факультету. Зараз повернувся і відновився в університеті, адже зрозумів, що в Україні має набагато більше можливостей кар’єрного росту. Хочу працювати у органах державної влади, тому вирішив отримати другу вищу освіту за спеціальність «Право». Все це разом дасть більше ваги на ринку праці, переконаний Максим.

     Вже працює фітнес-тренером випускник бакалаврату Національного університету фізичного виховання і спорту Ярослав Лесик. А в НУБіП він подав документи на спеціальність «Громадське здоров’я».
     Це рішення пояснюється просто: моя робота передбачає глибоке знання дієтології, адже без правильно збалансованого харчування отримати здорове гарне тіло важко. Це щоб не сказати неможливо. Аби досконало розібратися в предметі і вирішив здобути ще одну освіту, пояснює він.

Ірина Кушніренко
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook