ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ СТАРШОГО ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЇ, М’ЯСНИХ, РИБНИХ ТА МОРЕПРОДУКТІВ МЕНЧИНСЬКОЇ АЛІНИ АНАТОЛІЇВНИ

24 березня 2021 року

Згідно наказу ректора НУБіП України № 33 від 19.01.2021 р. та затвердженого графіку проведення відкритих занять у весняному семестрі 2020-2021 н. р. факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, 22 березня 2021 року відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри технології, м’ясних, рибних та морепродуктів, к.т.н. Менчинської Аліни Анатоліївни. Проводилась лекція в он-лайн режимі на платформі Cisco Webex з дисципліни «Фізико-хімічні та біохімічні основи переробки риби» для студентів 2 курсу, 2 групи спеціальності 181 «Харчові технології».

На лекції були присутні викладачі кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів: завідувач кафедри Наталія Слободянюк, доценти Юлія Крижова, Наталія Голембовська, Людмила Тищенко, Олена Очколяс, асистенти Анастасія Іванюта, Оксана Пилипчук, Валентина Ісраелян.

Відкрита лекція була проведена на тему: «Принципи консервування гідробіонтів», згідно якої студенти ознайомились з видами принципів, що є основою способів консервування риби і морепродуктів, їх технічним рішенням та практичною реалізацією у технології переробки риби. Матеріал лекції мав логічний зв'язок з попереднім і був підґрунтям для подальшого опанування дисципліни, що зумовило його актуальність.

Завдяки чіткості, послідовності та систематичності викладання, поданий матеріал був доступним і зрозумілим для студентів. Використання наочного відображення, наведення прикладів практичного застосування інформації  активізувало увагу слухачів, формувало зацікавленість не лише темою лекції, а й навчальною дисципліною в цілому.

З метою закріплення теоретичного матеріалу, студенти виконували навчальний тест на ЕНК навчально-інформаційного порталу elern.

Для оцінки якості проведення заняття всі присутні заповнили он-лайн анкети. За результатами анкетування колеги та студенти позитивно оцінили відкриту лекцію старшого викладача Аліни Менчинської, відзначили високий рівень володіння матеріалом, контакт лектора з аудиторією, доброзичливість і повагу до студентів.

 

                                                                                                                                                       Анастасія Іванюта,
асистент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook