ЗДОРОВА І КОРИСНА ЇЖА ДЛЯ СЕБЕ І ДЛЯ КОЖНОГО – ВТІЛЕННЯ МОЄЇ МРІЇ З ВИВЧЕННЯМ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»

18 лютого 2020 року
НУБіП України, факультет Харчових технологій та управління якістю продукції АПК, корп. 12

 

 

     Головченко Максим, випускник Миронівського академічного ліцею №2 Київської області – хочу в майбутньому бути відповідальним за корисну їжу і здоров’я людей, саме тому мій вибір – факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України!  

 

     - Звідки Ви дізнались про НУБіП України?
   - Мої батьки мають певне відношення до харчової промисловості і саме вони мене переконали, що потрібно вступати на спеціальність «Харчові технології». Восени я побував на Дні відкритих дверей в НУБіП України і мій вибір припав на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, який готує фахівців з харчових технологій.
     - Чому Ви обрали саме спеціальність «Харчові технології»?
   - Харчова промисловість завжди вважалася для України пріоритетною і стратегічно важливою галуззю, яка здатна забезпечити не тільки потреби внутрішнього ринку, а й забезпечити вагоме місце нашої держави серед країн-лідерів з виробництва харчових продуктів.
    Продукція, що виробляється харчовими підприємствами, відноситься до товарів першої необхідності. А Україна останніми роками заявила про себе всьому світові як потужний гравець на глобальному ринку продовольства. Тому така спеціальність потрібна нашій державі.
    Мені в серце запали слова британського шеф-кухаря Гордона Джеймса Рамзі, який сказав, що знати про їжу людина повинна не менше, ніж про математику або про свою рідну мову. Правильне харчування має поповнювати енергетичні затрати організму, містити всі необхідні життєво важливі речовини (вітаміни, білки, жири, вуглеводи тощо). Їжа повинна бути корисною і різноманітною.
   Життя кожної людини залежить в тому числі і від спожитих харчових продуктів. Я в майбутньому хочу бути відповідальним за ті продукти, які буду виготовляти. І це ще один з аргументів, чому саме спеціальність «Харчові технології» мені імпонує.

  Я побував в лабораторіях факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які справили на мене велике враження – сучасні, потужні, з новим лабораторним обладнанням.

   А ще я своїми очима переконався, що факультет - це дружня родина, бо побував разом з батьками в гостях у декана факультету Лариси Вацлавівни Баль-Прилипко і мені було затишно і тепло, а це головне для мене. Її слова мене підбадьорили тому впевнений, що саме в стінах НУБіП України я відшукаю себе як спеціаліста і досягну великих вершин. 

      -  Як ведете підготовку до вступу в університет?
   - Зараз навчаюся на підготовчих курсах з хімії. Мені одночасно і дуже цікаво, бо знаходжу для себе щось нове, і в той же час закріплюю шкільний матеріал з цього предмету. Думаю, що добре складу ЗНО з хімії. Такі курси – це велика допомога абітурієнтам при підготовці до складання іспиту. А ще я готуюсь до олімпіади з хімії, яка дозволяє додатково отримати бали при вступі до Вашого університету.
     - Які у Вас захоплення?
   - На даний час я повністю поринув у навчання, тому спорт залишився на задньому плані, хоча якщо є вільна хвилинка, то приділяю йому увагу будь-де – чи то в спортивному залі, чи вдома.
 
   - Дякую Вам за інтерв’ю і будьте впевнені – Ви обрати саме ту спеціальність! Бажаю Вам успіхів!
 
Розмову вела доцент кафедри
процесів і обладнання переробки
продукції АПК Марія Жеплінська

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook