Викладачі та студенти-фінансисти дискутували про розвиток ринку

20 жовтня 2019 року
     15 жовтня в Полтаві пройшла Міжнародна науково-практична конференція: «Розвиток фінансового ринку в Україні: загрози, проблеми та перспективи», присвячена 90-річчю технічного університету.

     у роботі конференції брали участь 136 науковців з 24 навчальних закладів України, Німеччини, Польщі, Грузії, Болгарії та Хорватії. Національний університет біоресурсів і природокористування України представили науковці кафедри фінансів доцент Скрипник Галина, к.е.н. та старший викладач Тітенко Зоя, разом зі студентами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Пастушенко Анною та Туренок Ліною.
     Завдяки поєднанню поглядів науковців і практиків відбулося конструктивне обговорення проблем фінансового ринку та шляхів їх вирішення.

     З вітальним словом до учасників конференції звернулися ректор університету професор Володимир Онищенко та директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

     На пленарному засіданні пізнавальним був виступ почесного професора ПНТУ ім. Ю. Кондратюка, фахівця з нерухомості та іпотечного кредитування Гюнтера Штоля (Німеччина), де було охарактеризовано трирівневу банківську систему і завдання, які стоять перед німецькими державними банками сьогодні. Цікаве обговорення викликала доповідь д.е.н., професора Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Захарія Варналія про забезпечення інвестиційної безпеки в контексті розвитку фінансового ринку України.

  

      На секційному засіданні були представлені доповіді Галини Скрипник на тему: «Фінансування проектів за участю Європейського інвестиційного фонду», Зої Тітенко на тему: «Бюджетна децентралізація та її вплив на фінансове забезпечення територіальних громад».
      Наші студенти на високому рівні представили університет. Змістовною і цікавою була доповідь Пастушенко Анни на тему: «Інвестиційна привабливість сільськогосподарських підприємств», а також Туренок Ліни на тему «Капітальні вкладення та джерела їх фінансування».

  

     По завершенні конференції була організована цікава екскурсія по пам’ятних місцях Полтави.


  

Михайло Буряк,
асистент кафедри фінансів
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook