Співробітники кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин представили сучасні методи діагностики, лікування та профілактики в репродуктивній патології тварин

20 жовтня 2019 року
     Завідувач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, доцент Олександр Вальчук, доцент Юрій Жук та асистент Юрій Масалович прийняли активну участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Репродуктивна патологія тварин: сучасні методи діагностики, лікування та профілактики», присвяченій 80-річчю від дня народження доктора біологічних наук, професора Кошевого Віктора Павловича, яка проходила на базі Харківської державної зооветеринарної академії, м. Харків.

     В роботі конференції прийняли участь співробітники кафедр акушерства факультетів ветеринарної медицини України, науковці НАН України та НАМН України, практикуючі лікарі в галузі ветеринарної репродукції.
     З вітальним словом до учасників конференції звернулись: ректор Дмитро Барановський, перший проректор Дмитро Кібкало, декан факультету ветеринарної медицини Олександр Митрофанов та завідувач кафедри ветеринарної репродукції Сергій Федоренко. Кожен з виступаючих акцентував увагу на ролі професора В.П. Кошевого у розвитку науки та житті академії та, особливо, його ролі у розвитку репродукції тварин. 

     У доповідях на пленарному засідання було окреслено життєвий творчий шлях В.П. Кошового, висвітлено здобутки його школи ветеринарних репродуктологів, прозвучали спогади його близьких друзів і колег, із якими він тісно співпрацював. Висвітлено інноваційні підходи до вирішення проблеми гіпофертильності, впровадження нанотехнологій у тваринництво, сучасні рішення проблеми моніторингу благополуччя у скотарстві, зв’язку зниження вмісту макроелементів у корів із патологією родової діяльності та їх подальшою відтворною здатністю.

     В доповідях взяли участь також спонсори конференції. Зокрема, з доповіддю на тему «Абетка відтворення» виступив представник ТОВ «BAYER» Олександр Костюк та представник ТОВ «Ветсинтез» Микола Бабійов на тему «Сортування, бонітування та лікування поросят у маточному відділі». На секційних засіданнях у доповідях висвітлювались різні питання діагностики, лікування та профілактики патології репродуктивної функції як самок так і самців.

     За результатами виступів, дискусій та обговорень, проведених упродовж 2-х днів, учасники конференції прийняли рішення конференції.


Юрій Жук,

доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook