Викладачі кафедри аквакультури проходять стажування в службі рибного господарства Литви

30 травня 2019 року

     Викладач кафедри аквакультури Алевтина Базаєва в період з 12 по 18 травня 2019 р. проходила стажування в службі рибного господарства при Міністерстві сільського господарства Литви (м. Вільнюс). Під безпосереднім керівництвом провідних фахівців служби Юстаса Повілюнаса та Андрія Пілінковского Алевтина Василівна прийняла участь в зарибленні вугрем 10 природних водойм, які розташовані в районах Таураге, Сілале, Молетаі, Тракаі та Вільнюса. Загалом, спільними зусиллями, у водойми було випущено близько 65 тис. підрощеної молоді вугра.

   

Фото 1. (зліва на право) Ю. Повільюнас, А.Базаєва, А. Пілінковский

         

Фото 2,3. Базаєва А.В. задіяна в процесі випуску молоді вугра в природні водойми

     Крім того, в період стажування Алевтина Василівна мала можливість ознайомитися з технологічним процесом підрощування реофільних видів риб (харіуса та річкової форелі) та відвідати будівництво рибоходу на р. Шунія в районі Таураге та діючі рибоходи на р. Юра.

    

Фото 4,5. Ділянка з будівництва рибоходу

     На фермерському осетровому господарстві, де також проходило стажування Алевтини Василівни, вона прийняла участь у визначені стадії зрілості статевих продуктів осетрових риби за допомогою ультразвукового дослідження.

  

Фото 5,6. Ультразвукове дослідження з оцінки стадії зрілості гонад осетрових

     Хочеться висловити щиру подяку зам. директора служби рибного господарства Литви Айдасу Адомайтісу за сприяння у проходженні стажування, а також провідним фахівцям Юстасу Повілюнасу та Андрію Пілінковскому за постійний супровід та можливість набути нових навичок.

Доцент кафедри аквакультури,

к.с.-г.н. Базаєва А.В.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook