Молоді вчені Національного університету біоресурсів і природокористування України ‒ учасники наукових пікніків

22 травня 2019 року
     У неділю 19 травня парк імені Т.Г. Шевченка вкотре перетворився на лабораторію під відкритим небом.

     Причиною цьому став захід, покликаний популяризувати науку – «Наукові пікніки», що відбувається у різних містах України з 2013 року. Проект реалізується у рамках "Року науки в Києві" завдяки підтримці киян на Громадському бюджеті, спільно з управлінням культури, туризму та охорони культурної спадщини та за підтримки Київського молодіжного центру. Метою ж проекту є популяризація науки серед молоді: дітей, школярів, студентів, молодих батьків.

     Цьогорічні наукові пікніки були присвячені медицині, яка поєднує у собі, певно, усі науки. Програма Медичних пікніків, які відбувалися у День науки, була неймовірно насиченою. Понад 30 команд експериментаторів з різних наукових та освітніх установ руйнувати міфи і стереотипи щодо медицини, показували цікаві досліди та особливості роботи у лабораторії, навчали надавати першу домедичну допомогу, чимало активностей на пікніках були присвячені здоровому харчуванню тощо.

     Вже традиційно до участі у святі науки долучились і молоді вчені Національного університету біоресурсів і природокористування України. Так, експозицію кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, що включала різноманітних комах і кліщів, які є переносниками збудників багатьох інфекційних та інвазійних хвороб тварин, а також гельмінтів, які паразитують у різних органах і тканинах організму тварин і людини, представляли доценти Олена Семенко і Марина Галат. До заходу залучились також студентки 2 курсу факультету ветеринарної медицини Оксана Захарова та Анастасія Сизоненко, які поділились з відвідувачами своїми враженнями про майбутню професію та запросили бажаючих вступати до нашого університету. А також відвідувачі мали змогу дізнатися більше про рептилій – змій та хамелеонів. Секретами догляду за ними ділились аспірантка кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Ольга Стець і магістрантка цієї ж кафедри – Анастасія Черненко.

     Від факультету ветеринарної медицини кафедру анатомії та гістології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка представляв старший викладач Олексій Мельник, який спеціально для даного заходу підібрав експонати з унікального музею кафедри, що виготовлені за методом пластинації.

     «Наскільки небезпечна для людини радіація та як від неї захиститися?» – відповідь на це та багато інших запитань надали співробітники кафедри радіобіології та радіоекології Юлія Рубан, Володимир Іллєнко та Катерина Шаванова. Усі бажаючі змогли перевірити свої знання у галузі радіобіології, навчитися користуватися дозиметрами, виміряти природній радіаційний фон та штучні артефакти з підвищеною радіоактивністю. Студент факультету захисту рослин, екології та біотехнологій Богдан Сіненко навчив правильно і швидко вдягати захисний комплект одягу, а магістрантка Катерина Корепанова зробила докладний фотозвіт.

     Вперше на Наукових пікніках наш університет представляв і факультет землеупорядкування. Доцент кафедри землевпорядного проектування Олександр Чумаченко та лаборант кафедри геодезії та картографії Яніна Степчук ділилися із усіма бажаючими особливостями землевпорядної та геодезичної науки, а також продемонстрували можливості аерофотозйомки з безпілотних літаючих апаратів.

     За 6 годин тисячі учасників познайомилися з нашим університетом та дізналися більше про те, як всі галузі науки безпосередньо мають вплив на здоров’я та життя людини.


Марина Галат,
голова Спілки молодих вчених НУБіП України
Катерина Шаванова,
провідний науковий співробітник 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook