«Педагогічний ОСКАР-2019» на теренах Немішаївського коледжу

10 квітня 2019 року
     9 квітня 2019 року у бібліотеці ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» відбулося вручення престижної нагороди «Педагогічний ОСКАР – 2019», зініційованої Національною академією педагогічних наук України та ДУ НМЦ «Агроосвіта».

     На захід прибуло багато високоповажних гостей: Василь Кремень, президент Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, голова конкурсної комісії, Нелля Ничкало, доктор педагогічних наук, професор, член Президії НАПН України, академік – секретар відділення професійної освіти і освіти дорослих, Валентина Радкевич, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент, директор інституту професійно-технічної освіти НАПН України, Тетяна Іщенко, в.о. директора НМЦ «Агроосвіта», Микола Хоменко, заступник директора з навчально-методичної роботи.

     В своєму вступному слові Василь Кремень привітав усіх присутніх із такою значимою подією для освітян-аграріїв. Зазначив, що Національна академія педагогічних наук України завжди підтримувала і підтримуватиме освітні заклади, коледжі і технікуми на шляху впровадження інновацій, адже назріла органічна потреба у змінах в системі освіти, потрібно бути відкритим на мудрі, розумні зміни, відкидаючи все зайве і фальшиве. Василь Григорович вручив переможцям конкурсу заслужені нагороди – пам’ятні символи конкурсу та дипломи, відмітив в.о. директора НМЦ «Агроосвіта» Тетяну Іщенко, вручивши їй Золоту медаль Національної академії педагогічних наук України. Зазначив, що переможці є взірцем для наслідування і побажав усім нових успіхів і високих досягнень.

     Презентували свої інноваційні досягнення представники навчальних закладів, зокрема, ВСП «Рівненський коледж НУБіП України, Технолого-економічний коледж Білоцерківського НАУ, Лисичанський педагогічний коледж, Луцький педагогічний коледж, Хомутецький ветеринарно-технологічний коледж.

     Директор нашого коледжу Володимир Альохін презентував інноваційні підходи в організації освітнього процесу у ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж». Відмітив, що нині студентів навчають 152 педагогічних працівників, які використовують увесь свій досвід та інтелектуальний потенціал, щоб підготувати кваліфікованих фахівців з числа 1592 студентів. З таким колективом нам під силу багато, нам не страшні виклики сьогодення, — переконаний він. — Нас підтримує НМЦ «Агроосвіта», ми активно співпрацюємо з іноземними освітніми закладами, укладаємо угоди з підприємцями для реалізації принципів дуальної освіти. Ми співпрацюємо з усіма гілками влади, наші проекти підтримують народні депутати, обласна влада, профспілкові органи, громадські організації. Вірю в свій коледж, у викладачів і студентів. Вірю, що разом ми зробимо ще багато для розвитку своєї alma mater!

     Нелля Ничкало подякувала всім за самовіддану працю на ниві педагогіки, адже коли людина любить свою працю – вона творить, а криниця такої творчості – бездонна. За особливі досягнення на педагогічній ниві вручила грамоти Національної академії педагогічних наук України, зокрема і нашому директору Володимиру Альохіну.

     Нагороджено переможців конкурсу, визнано найкращих – це унікальний шанс самовираження, пошуку індивідуального творчого стилю, нового досвіду та нових сподівань і звершень.

     Після урочистої частини, директор коледжу Володимир Альохін гостинно провів екскурсію територією, ознайомив гостей заходу з матеріально-технічною базою. Відвідали навчальні корпуси, спортзал, стадіон, ветклініку «Vet Hоuse», лабораторії «Квітникарство», «Навчальна бухгалтерія», «Харчові технології» (де продегустували свіжу продукцію відділення ТВППТ – сири та ковбаси). Гості були вражені потужною матеріально-технічною базою коледжу, порядком та охайністю, що панують на такій величезній території (48 га). Директор наголосив, що педколектив готовий ділитися власним досвідом з іншими і запозичувати найкраще у колег.

     Проведений захід – це неабиякий стимул модифікувати досвід, ставати ще креативнішим, бути успішним та завжди готовим до творчості на педагогічній ниві. З таким інтелектуальним потенціалом Україна матиме конкурентоздатних фахівців-аграріїв та світле майбутнє.

Олена Кищук
Фото Вікторія Мотілова

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook