Успішні школярі обирають НУБіП України

29 березня 2019 року

  28 березня 2019 року Національний університет біоресурсів і природокористування України радо зустрів випускників шкіл. Понад 1300 юнаків та дівчат переступили поріг нашого університету напередодні надзвичайно важливого кроку в житті, пов’язаного із вибором закладу освіти, що зможе надати найкращі можливості для реалізації мрій, пов’язаних із професією. Ця масштабна подія є ланкою потужної профорієнтаційної роботи, в якій беруть участь не лише викладачі, а й студенти нашого університету.    

Нещодавно студентка спеціальності «Журналістика» Юлія Бухарова завітала до рідної школи – НВК «ЗОШ I-III ст., гімназія» №5 м. Славути Хмельницької області, де мала нагоду поспілкуватися з двома школярками, які також мріють стати журналістами. Це Юлія Тріпадуш і Діана Кірциделі.
 
Юлії 16 років, вона весела й активна дівчина. Бере участь у шкільних та міських олімпіадах, без неї не проходить жоден захід у школі. Вона цікавиться не тільки життям класу, а й свого рідного міста.
Діана навчається в 11 класі. Закінчує музичну школу, в якій старанно займалася 8 років, граючи на бандурі. Підготувала наукову роботу «Трансформація жанрово-змістової структури газети "Подільські Вісті”».
 
 
Звідки Ви дізналися про НУБіП?  
Юлія: Моя найкраща подруга є студенткою цього Університету. Коли приїжджала додому, то багато цікавого розповідала. Я все дізнавалася з перших вуст. 
Діана: Уперше я дізналася про НУБіП, шукаючи найкращі виші України. Згодом почула відгуки своїх друзів, які зараз навчаються на першому курсі.
 
Чому Ви вирішили здобувати вищу освіту?
Діана: Вища освіта потрібна для того, щоб дати мені, як і кожному з нас, необхідний обсяг спеціальних знань для моєї майбутньої професії, щоб стати висококласним професіоналом. Освіта зайвою ніколи не буває! 
Юлія: У нашій країні без вищої освіти нікуди. Молодь самовдосконалюється в університеті, а така книжечка, як диплом –  це перепустка в краще життя.
 
 
Які переваги НУБіП стали вирішальними у виборі вищого навчального закладу?  
Діана: У виборі університету допоміг рейтинг «ТОП-100» і цікаві розповіді та позитивні відгуки знайомих.  
Юлія: Я також переглядала рейтинги університетів, цікавилася відгуками на сайті. Сподобалося, що навчальні корпуси знаходяться недалеко від студентських гуртожитків.
  
Чому обрали саме спеціальність «Журналістика» і чим Вас приваблює ця професія?  
Юлія: На мою думку, професія журналіста завжди асоціюється з рухом, з пошуком нового. Ця професія приваблює своєю різноманітністю, непередбачуваністю, неординарністю. Журналістика – одна з найцікавіших професій. Жоден інший різновид людської діяльності не дає такої можливості для самореалізації. 
Діана: Стати журналісткою було моєю мрією вже давно. Це – професія, яка робить кожен робочий день не схожим на інший. Робота у засобах масової інформації дає змогу постійно розвиватися, удосконалюватися, роблячи це не лише для себе, а й заради читачів.
 
 
Чим цікавитеся, окрім навчання? 
Діана: Відвідую міську дитячу школу мистецтв. Співаю в хорі, граю на бандурі. З особливим задоволенням я знімаю та монтую відео. Люблю фотографувати себе і друзів. 
Юлія: Моє хобі – це спорт, книги, подорожі. Я підтримую свою фізичну форму, ходжу в спортивну залу. Влітку та взимку ми їздимо відпочивати усією сім’єю. У дорогу завжди беру з собою нову книжку.
 
Про що Ви мрієте і де плануєте працювати в майбутньому
Діана: Своє життя обов’язково пов’яжу з журналістикою. Хочу здійснити не лише дитячу мрію, а й стати професіоналом своєї справи. Найкращою роботу для мене буде праця на телеканалах. Планую вести власний блог на кулінарну тему. 
Юлія: У майбутньому планую мати власний бізнес і водночас бути телеведучою на одному з українських телеканалів. Щоб відчути смак професії, потрібно зануритись у неї з головою. Саме так і працюють справжні професіонали.
 
 
До зустрічі в НУБіП!
 
 
Юлія Бухарова,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook