Україна – Південна Корея: НУБіП та Інститут аграрної економіки (Корея) підписали угоду про співпрацю

29 листопада 2018 року

     28 листопада 2018 року. Гостем університету в черговий раз став Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Янг-Гу Лі. Сьогодні він завітав з вельми представницькою делегацією: президентом Корейського сільського економічного інституту Кім Чанг-Гіл, доктори філософії з аграрної економіки Чой Цзи-Хюн, Кім Чонг-Сан, Ча Вон-Кю, представник Міністерства сільського господарства, продовольства та з питання сільського розвитку Чонг Чон-джай, начальник відділу Корейської сільської громади Чоі Хо-джин і його заступник Пак Джай-хонг, начальник відділу економічного співробітництва Президентського комітету Північного економічного співробітництва Го Бонг-джан, секретар президентського комітету Північного економічного співробітництва Кім Йоль-гю.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко розповів гостям про університет із метою їх ознайомлення з напрямками наукової та освітньої діяльності університету.

     Президент Корейського сільського економічного інституту Кім Чанг-Гіл провів презентацію Інституту. Кілька фактів про Інститут: історія інституту налічує більше 40 років; налічує більше 300 наукових співробітників; річний бюджет Інститут складає близько 35 млн Євро; вченими Інститут здійснюються стратегічні дослідження у створенні доданої вартості в сільському господарстві. Президент Інституту відзначив зацікавленість у створенні та розвитку "шовкового сільськогосподарського шляху" поміж Україною та Кореєю і підписана угода стане поштовхом до розвитку подальшої співпраці. Цікавим фактом є те що за всю історію існування в інституті змінилося 14 президентів і троє з них були прем’єр-міністрами Республіки Корея.

     Пан Посол відзначив, що почувається як у рідних стінах в нашому університеті та висловив впевненість в подальшій успішній співпраці.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко надав доручення розробити дорожну карту співпраці.

     За результатами зустрічі було підписано угоду про співпрацю між НУБіП України та Інститутом аграрної економіки (Республіка Корея).


Олександр Лабенко
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook