IX Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта»: пізнавальна пленарна сесія, робота у секціях, постерна сесія магістрів

17 листопада 2018 року
     14-15 листопада на базі факультету інформаційних технологій відбулася IХ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта», учасниками якої стали студенти, аспіранти та молоді вчені. 
     14 листопада відбулася пленарна сесія та секційні засідання.
 
     Декан факультету інформаційних технологій д.пед.н. Глазунова Олена Григорівна, вітаючи учасників конференції, наголосила на наближенні ювілейної вже 10-ї конференції, щорічному зростанні кількості учасників, зростанні наукового потенціалу факультету.
     Факультет інформаційних технологій має великий досвід в організації подібних заходів, тому підготовка заходу почалася заздалегідь і конференція була насичена та корисна молодим вченим, аспірантам та студентам. Вже кілька років наші молоді вчені користуються системою е-конференцій для реєстрації та подання доповідей. Цього року для участі у конференції зареєстровано 171 учасника, подано 105 тез доповідей.
     В пленарному засіданні виступили молоді вчені, які доповіли про свої дослідження, їх результати та перспективи, зокрема: Олександра Пархоменко«Сучасні підходи до розробки програмного забезпечення в циклі дисциплін з програмування», Олександр Гудзь «Розробка системи підтримки прийняття рішень процесу вирощування рослин з прогнозуванням появи шкідливих речовин», Любов Плиска «Методи, моделі та інформаційні технології в СППР по інвестуванню у кібербезпеку об’єктів інформатизації», Олександр Сабіщенко «Моделювання інвестиційної привабливості вітрової енергетики», Олексій Савощенко «Комплексна система для передачі і обробки даних із полів», Роман Жур «DOS атака на WI-FI під KALI LINUX. WEBSPLOIT (WI-FI DOS)».
    15 листопада 2018 року на факультеті інформаційних технологій продовжувала роботу IX Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта» у рамках якої і проводилася щорічна постерна конференція магістрів другого року навчання. 
     Хол біля навчальних лабораторій факультету перетворився на справжню наукову галерею постерів, в яких студенти торкались актуальних питань аналізу, моделювання та прогнозування економіки, розробки та впровадження інформаційних систем з використанням сучасного інструментарію та інтелектуальних методів, впровадження новітніх інформаційних технологій в галузях науки, техніки, природокористування. 
     Учасники постерної презентації познайомили всіх присутніх з ходом та попередніми результатами своїх наукових досліджень, що майже завершені та готові до захисту перед екзаменаційною комісією в середині грудня 2018 року.
      Для оцінки наукових розробок магістрів на факультеті працювала комісія в складі декана факультету Олени Глазунової, завідувачів випускових кафедр Андрія Скрипника та Белли Голуб, провідних науковців, перед якими, відповідно, звітували магістри за спеціальністю «Економіка» (Економічна кібернетика) та магістри спеціальності «Комп’ютерні науки». Викладачі відзначили цікаві роботи й дійсно вагомі результати досліджень за новітньою та креативною тематикою.
     Багато студентів молодших курсів завітали на цю подію. Біля окремих постерів відбувалися жваві дебати, з актуальних питань різних предметних областей. І, як результат, на декілька годин факультет занурився в атмосферу партнерського спілкування, актуальних дискусій та дружніх порад нашим магістрам, більшість з яких незабаром отримають диплом і поповнять лави висококваліфікованих фахівців за певними напрямками, а дехто вже зараз працює за фахом і виконали свої дипломні роботи на замовлення роботодавців. 
     Ці студенти є гордістю для факультету, приємно оцінювати достойні практичні результати спільної роботи магістрів та науковців факультету.
 
Наталія Клименко, 
заступник декана факультету з навчальної роботи
Дар’я Ящук, 
асистент кафедри комп’ютерних наук 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook