Розпочато акредитацію освітньо-професійної програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»

13 листопада 2018, 21:02

     12 листопада 2018 р. у Національному університеті біоресурсів і природокористування України на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту розпочала роботу комісія з проведення первинної акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» зі спеціальності 073 «Менеджмент» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти відповідно до наказу Міністерства освіти та науки № 1559 від 16.10.2018.

    Протягом кількох днів члени експертної комісії – завідувач кафедри менеджменту та публічного управління Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор Шкільняк Михайло Михайлович (голова комісії) та завідувач кафедри менеджменту Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», доктор економічних наук, професор Швець Василь Якович вивчатимуть акредитаційну справу, навчально-методичне та матеріальне забезпечення кафедр, які беруть участь у підготовці магістрів за цією програмою.

     Навчання за освітньо-професійною програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» розпочалося відносно нещодавно – у вересні 2017 року. Ініціатором відкриття програми є кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту на чолі з доктором економічних наук, професором, член-кореспондентом НАН України Лідією Василівною Шинкарук.

    Серед дисциплін нової освітньої програми: «Управління проектами та проектними ризиками», «Управління проектами Start-Up», Ділова гра «Стратегічне управління проектами», Ділова гра «Інвестиційна політика в АПК», «Міжнародні програми та гранти», «Формування та розвиток проектної команди», «Проектний підхід в управлінні бізнесом», «Макроекономічний аналіз і стратегія інвестицій», «Джерела фінансування бізнес-проектів» тощо.
     У викладанні фахових дисциплін застосовуються інноваційні методики. У процесі навчання на прикладі розроблення реальних інвестиційних проектів студенти вивчають особливості управління інвестиційною діяльністю, набуваючи практичних умінь і навичок зі складання бізнес-плану інвестиційного проекту, здійснення аналізу фінансового стану суб'єктів господарювання та визначення напрямів інвестування, оцінки кількісних та якісних характеристик інвестиційних проектів, управління оптимізацією інвестиційного портфеля, оцінки інвестиційної привабливості та відбору конкретних проектів, побудови фінансових моделей.

     13 листопада 2018 року студенти мали змогу продемонструвати набуті знання та уміння на постерній презентації магістерських робіт, на яку було запрошено і шановних членів експертної комісії. Загалом було представлено 20 робіт, серед яких: соціальний проект «Центр профорієнтації» (на прикладі НУБіП України), інвестиційний проект «Тренінговий центр із саморозвитку», бізнес-плани створення сервісу навчального таксі в м. Києві, будівництва міні-пекарні, ферми з вирощування равликів, заводу з виробництва органічних добрив, розсадника декоративних культур, спорткомплексу «SportSpace», сонячної електростанції «Новоолександрівка», інвестиційний план розвитку ТОВ «Бердичевський хлібзавод» тощо.

     Найбільше зацікавлення викликали проекти: Соломахи Дениса Віталійовича «Проект упровадження нової технології у виробництво меблевих виробів», Федченко Наталії Андріївни «Бізнес-план із відкриття закладу громадського харчування» та В'юка Олексія Сергійовича «Бізнес-план «Студентська кава» (на прикладі НУБіП України)», автори яких упевнено презентували власні розробки широкому загалу, відповідали на питання викладачів і членів експертної комісії. До обговорення долучилися всі присутні, кожен міг відчути себе на місці project-менеджера, керівника чи координатора проекту, інвестиційного аналітика чи консультанта.

     Робота експертної комісії триває.


Катерина Мельник, Вікторія Матвійчук,
студенти гуманітарно-педагогічного факультету
спеціальності «Журналістика»,
Олена Балалаєва,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook