«Summer school 2018» «Німецько-український аграрний діалог (APD)»

9 жовтня 2018 року

З 22 по 29 вересня 2018 року студентка економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України Агнеса Крупицька взяла участь у «Літній школі АПД 2018», яка відбувалася у м. Київ за ініціативи Міжнародної організації «Агрополітичний діалог», Науково-методичного центру «Агроосвіта» та за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини.
     Головною метою даного заходу було ознайомлення студентів українських аграрних закладів вищої освіти з Європейським досвідом щодо організації аграрної політики, освіти та бізнесу, а також удосконалення практичних навичок спілкування англійською мовою. З цією метою літня школа проводилася англійською мовою, а до викладання в ній були запрошені представники провідних німецьких організацій та компаній, що працюють в Україні та Німеччині.

 

    Кожен день був дуже насичений новою інформацією, зустрічами, семінарами. Спікерами були лідери проектів Двосторонньої коопераційної програми Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини , представники Німецько-Української промислово-торговельної палати, Українського клубу аграрного бізнесу, Посольства Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew, Європейської комісії, Leibniz Institute of Agricultural Development in Transition Economies IAMO та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

 

Ще одним яскравим моментом можна виділити саме ознайомлення з практичною складовою, на підприємствах зсередини. У програмі літньої школи було включено проведення екскурсій до Міжнародних компаній, зокрема – «Bayer», «Horsch», «Ropa», «ADFZ» та багато інших.
     Так наприклад у відомому підприємству Bayer дуже приємним було побачити випускницю НУБіП України, яка розповіла про свій досвід роботи у даній компанії.

 

   Ми дізналися о можливостях навчання та отримання грантів у Німеччині. У програмі була екскурсія на німецьке підприємство із виготовлення сільськогосподарської техніки ROPA. Також, була інформативна зустріч із представником ФАО в Україні Михайлом Мальковим, який розглянув такі важливі питання, як продовольча безпека країни, збереження та раціональне використання природних ресурсів та зміцнення виробництва з виходом на нові ринки.

На момент завершення літньої школи, кожен учасник підготував та презентував короткий фінальний проект, презентація, з її наступним обговоренням. У презентації учасники висвітлювали власну точку зору на те, як німецький досвід, отриманий під час літньої школи, може бути використаний для його подальшого розвитку наукової діяльності чи працевлаштування. В кінці, усі студенти були урочисто нагородженні дипломами.

   

    На завершення хочу виразити щиру подяку Ректорату НУБіП України та декану економічного факультету Анатолію Дмитровичу Діброві за допомогу та можливість приймати участь у такому проекті. Отримані знання та досвід – це безцінний вклад у майбутнє.

Студентка економічного факультету
Крупицька Агнесса
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook