Ректорат: профорієнтаційна робота, міжнародна співпраця і господарські питання

1 жовтня 2018 року

     1 жовтня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник університету зупинився на оцінці сучасних науковців впливу штучного інтелекту, які дійшли приголомшливого висновку: до 90% здібностей людей замінять штучний інтелект і машини. Ці реалії потрібно враховувати і бути в тренді освітніх процесів, які відбуваються в світі. Також ректор проінформував про візит делегації НУБіП України до Варшавського університету наук про життя, результатом якого стала домовленість про підписання угоди про подвійні дипломи. Перш за все така співпраця розпочнеться з факультетів ветеринарної медицини та агробіологічного. На тижні відбудеться ряд загальнодержавних заходів, присвячених реформуванню фінансування вищої школи в Україні та обговорення умов прийому до ЗВО в 2019 році. Що ж до формули, яку пропонується застосувати в системі виділення коштів, то тут потрібно виходити з потреб вишів, а не розподіляти і без того недостатній бюджет, та стосуватися всіх центральних органів виконавчої влади, зокрема Мінфіну та Мінекономрозвитку.

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про проведені засідання ректорату та вченої ради, а також нагадала, що сьогодні відбудеться нарада з планування на жовтень.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко проінформувала про підготовку акредитаційних справ магістерських програм, передзахисти і постерні презентації магістрів, перевірку на плагіат їхніх дипломних проектів. Ректор зауважив, що фахівцям відділу та факультетам-партнерам потрібно більш активно звертати увагу на якість підготовки фахівців у відокремлених підрозділах. Що ж до профорієнтаційної роботи і вступної кампанії 2019, Станіслав Ніколаєнко доручив Оксані Зазимко підготувати пропозиції з проведення дня відкритих дверей та старту олімпіади для вступників. А для першокурсників з наступного тижня вже розпочнуться безкоштовні курси з базових дисциплін, з метою підняття рівня знань молоді.

    Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про хід експертизи наукових проектів, поданих на конкурс для фінансування в 2019 році, результати державних закупівель. Ректор вкотре наголосив, що університет повинен мати знакові прикладні наукові доробки, які зацікавлюватимуть бізнес для впровадження.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на прийомі на навчання іноземних студентів – вже маємо 57 зарахованих першокурсників та набір ще триває. Традиційно по завершенню кварталу найближчим часом пройде нарада з виконання плану надходжень коштів від госпрозрахункової діяльності.

    Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко представив перелік об’єктів та види робіт, які наразі тривають в університеті. У гуртожитках 3 та 4 – ремонтується фасад, № 6 та 8 – покрівля, №10 та 11 – замінюються вікна. Паралельно йде встановлення бойлерів з підігріву води. У навчальному корпусі №1 стартує заміна вікон, №4 – продовжується ремонт фасаду.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Оксані Зазимко – внести пропозиції щодо проведення всеукраїнської науково-практичної конференції з проблем у вищій школі. Валерію Іщенку – контролювати підготовку до опалювального сезону. Вадиму Ткачуку – узагальнити пропозиції зі співпраці з Варшавським університетом наук про життя, проаналізувати виконання бюджету 2018. Директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадію Ржевському – організувати систему виховної роботи в гуртожитках, упорядкувати роботу музею університету.

 

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook