Зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка із Студентською організацією: працюємо в унісон для забезпечення якісного освітнього процесу

4 вересня 2018 року

     4 вересня відбулася зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка із Студентською організацією університету. Ще на початку дружньої розмови Станіслав Миколайович закликав студентських лідерів разом забезпечувати якість освітнього процесу, виставляли відповідні вимоги до викладачів і вчених рад, адже за нами, зазначив ректор, – відповідальність перед вашими колегами-студентами, які делегували представляти їхні інтереси.

     Звичайно, така зустріч не могла обійтися без обговорення стану справ у виші. Про це проінформував Станіслав Ніколаєнко. Університет продовжує нарощувати свій потенціал. І за останні чотири роки відбулося багато зрушень в освітньому процесі, зокрема у ставленні до навчання. Хоча й сьогодні одним із нагальних питань залишається явка студентів на заняття. Практика показує наявність прикрих випадків від першого до старших курсів. Відвідуваність в магістратурі критично низька. На жаль, не тільки з об’єктивних обставин (працевлаштування студентів через погіршення матеріального становища), а й є випадки пропусків без поважних причин, що недопустимо. Нам потрібно працювати в унісон, резюмував ректор.

     Станіслав Миколайович відзначив успіхи цьогорічної вступної кампанії: плюс 573 студенти до минулого року. І це на фоні невиправданого широкого конкурсу, розподілу та жорсткої боротьби за місця державного замовлення. Маємо також гарні якісні показники – суттєво зросли середні бали сертифікатів ЗНО теперішніх наших студентів. Однак для тих, хто вивчає математику, фізику, хімію, в університеті запроваджуються безкоштовні курси, аби підтягнути і вирівняти підготовку кожного першокурсника.

     Потому Станіслав Ніколаєнко проінформував студентське самоврядування про хід поліпшення матеріально-технічної бази вишу, зокрема і в гуртожитках. Тільки у цьому році (у попередні роки вже здійснено масу капітальних і поточних ремонтів) витрачаємо на студентські помешкання близько 12 мільйонів гривень, на навчальні корпуси – 12,5. До речі, меблів для кампусу закуплено на чотири мільйони гривень, а завдяки функціонуючому меблевому цеху, укомплектовано 80 студентських кімнат. Але ті, хто не розуміє ситуації, не підтримуватимуть порядок у кімнатах, будуть виселені. Що ж до відновлення постачання гарячої води у гуртожитки, керівництво університету направило десятки звернень із зазначеним проханням до столичної влади. Однак не чекаючи відповідей, в рамках експерименту у двох гуртожитках вже встановлено бойлери. Така практика пошириться і на інші вже найближчим часом. До речі, присутня голова студорганізації факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Дар’я Орєхова підтвердила, що в третьому гуртожитку вже працюють бойлери і в цілому відмітила ряд позитивних зрушень у поліпшення матеріально-технічної бази.

    Попереду – складне життя, але кожен повинен стати успішним. Запорукою цього є працелюбність і бажання, що напряму залежать від самих студентів. Тож ставимо мету – і йдемо до неї, зазначив ректор.

     Як і завше, потому студентські лідери ставили запитання і висловлювали свої пропозиції. Одна із них стосувалася удосконалення системи здачі заліків і екзаменів з тим, щоби студент, який опанував навчальну програму, отримав підсумкову атестацію автоматично, не здаючи екзаменаційну роботу. За словами Станіслава Ніколаєнка, варто детальніше проаналізувати цей момент.

     Представниця юридичного факультету Євгенія Дошка звернулася з проханням допомогти у відновленні апаратури, яка вийшла з ладу. Розглянути це питання і посприяти його вирішенню – таким стало доручення ректора директору ННЦ виховної роботи і соціального розвитку спільно з деканом юридичного факультету.

     Станіслав Ніколаєнко теж підтримав ініціативу студентства факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: створити у центральній їдальні арт-простір для молоді, проведення тематичних вечорів, зустрічей.

     На завершення студентські лідери обговорили з профільним проректором Сергієм Квашею організаційні моменти звітно-виборчої кампанії студентського самоврядування, що стартує вже в середині вересня.

Ольга Наконечна

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook