Вступна кампанія 2018: на сьогодні серед вступників НУБіП найбільш популярні спеціальності «Ветеринарна медицина», Агрономія», «Біотехнологія та біоінженерія» і «Право»

18 липня 2018 року

 Триває прийом документів на бакалаврат. На ранок сьогоднішнього дня, як повідомив відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук, опрацьовано понад шість тисяч заяв від випускників шкіл, ще більше тисячі – від молодших спеціалістів, випускників технікумів і коледжів, і напружена робота триває.

 
Першість впевнено тримає спеціальність «Ветеринарна медицина». Близько 160 вступників на неї визначили НУБіП першим пріоритетом. Особливою популярністю користується «Ветеринарна медицина (Ветеринарне забезпечення військ, сил)»: порівняно з останніми роками кількість заяв на неї зросла в 3,5 раза, говорить декан ветеринарної медицини Микола Цвіліховський. До речі, це єдиний факультет в Україні, якому Міноборони доводить таке замовлення. Завтра ті, хто мріє опанувати цю спеціальність, проходитимуть випробування на кафедрі військової підготовки на фізичну і психологічну витривалість. А поки що абітурієнти продовжують подавати заяви особисто. І серед них броварчанка Марина Юрченко – представник родини військових: батько Валентин – підполковник запасу, мама Алла – військовий зв’язківець, учасник АТО, а брат Артем – теж офіцер Збройних Сил. Тож і дивуватися вибору професії дівчиною не доводиться.
 
 
 
 
 
 
 
 
А молодші спеціалісти з ветеринарної медицини з дипломами Сумського НАУ Аліна Тужик і Павло Сабадашов бачать своє майбутнє теж як ветлікарі, але цивільні. Чому обрали для продовження навчання НУБіП? Після виробничих практик у ветклініках, де працюють багато наших випускників – за їхніми порадами.
 
 
 
Далі у рейтингу найбільш полярних спеціальностей на сьогодні йдуть «Агрономія», «Біотехнологія та біоінженерія» і «Право». Але володарка диплому з відзнакою коледжу МАУП Валерія Іванова, з якою ми познайомилися ще по дорозі до приймальної комісії, продовжуватиме навчання за отриманим там фахом – «Соціальна робота». І те, що спеціалісти цього профілю мають не найвищу зарплату, дівчину не зупиняє: має ж хтось дбати про старих, дітей, немічних, опікуватися їхніми проблемами. Ще один володар «червоного» диплому – Максим Алексєєв - вже добре знайомий багатьом членам приймальної комісії: після закінчення Боярського коледжу екології і природних ресурсів уже півроку як працює у відділенні Приватбанку у 10-му навчальному корпусі, а сьогодні подав документи на «Фінанси, банківська справа та страхування».
 
 
 
 
 
 
 
Киянин Євген Клименко, який відразу визначив НУБіП першим пріоритетом, подав оригінал документів на спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура». Цікавитися, чому саме на неї, зайве: хлопець закінчив столичну школу з поглибленим вивченням предметів природничого циклу. Для випускника Нікопольського коледжу Богдана Солодовника, який обрав для навчання технічні спеціальності – «Агроінженерія» і «Галузеве машинобудування», вирішальну роль у виборі подальшого місця навчання відіграли поради викладачів коледжу і характеристика університету друзями, які вже навчаються в НУБіП.
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook