Студент гуманітарно-педагогічного факультету Павло Смоляк: секрет спортивних успіхів у чітко розставлених пріоритетах: спочатку лекції, потім тренування, а після – робота

23 квітня 2018 року

    На перший погляд, звичайнісінький хлопчина, і з першої зустрічі не скажеш, що він займається ну дуже непростим видом спорту, але по-справжньому чоловічим – змішаними єдиноборствами, відомими в народі як бої без правил. Та коли переглядаєш відеофайли хоча б з останнього турніру MMA Live4 GRAND PRIX, що тиждень тому відбувся у Дрездені (Німеччина), де юнак блискуче переміг свого суперника, розумієш: краще з ним не жартувати!

     Знайомтеся – студент магістратури спеціальності «Освітні, педагогічні науки» Павло Смоляк. Як використовувати можливості, що їх надає студентам наш університет, та досягати спортивних вершин, розмовляємо з ним.

– Спершу, чому власне саме цей вид спорту?
     – Змішаними єдиноборствами почав займатися з вересня минулого року, тільки-но переступив поріг нашого університету. До цього займався боксом. Відповідно і таку секцію шукав. Але в 9-му навчальному корпусі на дошці оголошень побачив інформацію про набір групи до секції змішаних єдиноборств, яку веде заслужений майстер спорту міжнародного класу, віце-президент Федерації змішаних єдиноборств Муратов Вахобджан. А вже 15 вересня відбулося моє перше тренування.

– Виходить, те, що ти зараз у цьому спорті – завдяки НУБіП?
     – Так, сам я родом із Тернопільщини Борщівського району, але бакалавра здобув у Кам’янець-Подільському національному університеті ім. І.Огієнка. Так сталося, що в минулому році мій молодший брат вступав у Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого, викладачі якого під час розмови порадили мені магістратуру НУБіП. Вибір впав на спеціалізацію «Педагогіка вищої школи», хотілося до попереднього фаху еколога додати, так би мовити, педагогічну освіту.

– Як власне далася перемога на турнірі?
    – Якщо відверто – дуже хвилювався (ніч перед поєдинком навіть не спав) і серйозно тренувався. Але коли вийшов на ринг – повністю віддався боротьбі. Моїм суперником був представник із Німеччини. Хочу відзначити надзвичайно об’єктивне суддівство, гостинність приймаючої сторони і високий рівень організації турніру, а ще – чудову психологічну атмосферу, бо суперниками ми були тільки на ринзі.

– Знаю, що ти ще й працюєш. Як вдається поєднувати це з навчанням і спортом? У чому секрет?
     – Навчаюсь на контракті, а тому як більшість студентів змушений працювати. Однак, аби лад був в усьому, ще зразу чітко розставив пріоритети: спочатку лекції, потім тренування, а після – робота. І раджу це робити усім.

Розмовляла Ольга Наконечна


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook