Німецькі колеги високо оцінили науковий потенціал біотехнологів НУБіП

12 грудня 2017 року

  12 грудня 2017 року пройшла зустріч керівництва університету з директором німецького інституту біотехнології «daRostim» Вольфгангом Новіком та його колегою Валентиною Клебановою, продовженням якої став круглий стіл «Біотехнології: звершення та надії», що відбувся на базі кафедри екобіотехнології та біорізноманіття.

   Перший проректор Ігор Ібатуллін подякував гостям за успішний розвиток україно-німецького наукового співробітництва в актуальному на сьогодні науковому напрямку біотехнології, а також популяризацію науки та української культури в світі і внесок у розвиток взаєморозуміння і дружби між народами.На зустрічі обговорювалися перспективи подальшого розвитку і розширення академічних і наукових зв'язків. Іноземні гості звернули увагу на дружний колектив однодумців і дослідників, що склався у ході цього співробітництва.

    
      На зустрічі обговорювалися перспективи подальшого розвитку і розширення академічних і наукових зв'язків. Іноземні гості звернули увагу на дружний колектив однодумців і дослідників, що склався у ході цього співробітництва.
     Під час спілкування з проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадимом Ткачуком німецькі колеги наголосили на необхідності більшої наукової інтеграції і числа публікацій з біотехнологічних досліджень у наукових виданнях вишів. Крім того, була досягнута домовленість про проведення в 2019 році ювілейної XV наукової конференції «daRostim» на базі НУБіП з відповідною публікацією матеріалів конференції і можливістю приїзду німецьких фермерів для обміну досвідом з господарниками НДГ університету.
 Вольфганг Новік ознайомився з лабораторією кафедри фітовірусології та біотехнології і високо оцінив роботу її колективу під керівництвом завідувача Андрія Клюваденка.
     Під час круглого столу обговорювалися новітні досягнення сучасних прикладних біотехнологій з урахуванням світового досвіду. У дискусії взяли участь Оксана Кляченко, Андрій КлюваденкоВіра Бородай, Тетяна Іванова, Олександр Субін, Олександр Колодяжняй, Петро Дрозд, Тетяна Патика та біотехнологи ННІ лісового і садово-паркового господарства – Світлана Білоус і Оксана Чорнобров.
     Було також обговорено можливості заключення договору про співпрацю, налагодження обміну студентами та викладачами для навчання, стажування та проведення спільних наукових досліджень.
     Приємно, що гості відмітили високий організаційний, науковий рівень, відкритість і гостинність організаторів.
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook