Науковці Університету штату Айова Дуглас Кенеллі та Джоді Корнел поділилися досвідом роботи екстеншн сервісу

7 вересня 2017 року

     Викладачі та студенти ННІ післядипломної освіти з дорадництва, менеджменту інноваційної діяльності та державного управління зустрілись із професором Дугласом Кенеллі та фахівцем з міжнародних програм Джоді Корнел Університету штату Айова, США.

     Діалог розпочала завідувач кафедри аграрного консалтингу та сервісу Тетяна Кальна-Дубінюк, яка стажувалась в цьому американському виші з екстеншн (дорадництво) за програмою Фулбрайта. Вона представила поважних гостей, які й познайомили учасників з інноваційними програмами Айовського університету, його сільськогосподарського коледжу – одного із самих потужних в США.

     Джоді Корнел розповів про свої давні стосунки з нашим університетом, коли у 1994 році він ще студентом вперше приїхав в Україну і з того часу не перестає захоплюватись успіхами нашого університету. Цікавою була його інформація про особливості навчання іноземних студентів в Айовському університеті, для яких однією із важливих умов є знання англійської мови.
      Професор Дуглас Кенеллі зупинився на системі організації роботи в Айовському університеті, яка складається для кожного викладача як з навчального навантаження, так і його наукової роботи та роботі в екстеншн сервісі по впровадженню інновацій для бізнесу, в соціальній сфері, для молоді і дітей та участі у програмах безперервної освіти.

     Так, наприклад, викладач отримує свою заробітну платню в навчальному році за наступне навантаження: 50% - викладацька робота, 25% - наукова робота і 25% - екстеншн (дорадництво). Або 25% - викладацька робота і 75% - робота в екстеншн сервісі по впровадженню інновацій тощо. Такий підхід надає можливість кожному викладачу себе повністю реалізовувати приносячи користь і студентам, і університету, і собі – весь час вдосконалюючись.

     Учасники дискусії, серед яких були професори Віктор Пабат та Наталія Демешкант, магістри, поставили собі завдання: знайти механізми застосування цього досвіду і використання на практиці в нашому університеті.

Нана Харазишвілі

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook