На передодні Великодня відбувся майстер-клас з розпису українських писанок

13 квітня 2017, 13:00
Для когось писанка - це просто кольорове яйце, а для когось мистецтво. Та для нас це привід провести разом час в таємничому світі символів, кольорів і воску. У «світ писанки» студентів запросила наставник групи Антоніна Анатоліївна Москаленко - доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі.
Світ в якому панують писанки дуже чудовий. Береш просте біле яйце і відправляєшся з ним у цю подорож. Подорож займає декілька годин, а інколи днів, що залежить від складності роботи. Та навіть раз доторкнувшись на одну мить – зачаруєшся!
Кожна з майстринь (точніше, початківців) пише своє побажання до свята Великодня. Одна берегиню для неньки, інша дубовий листочок, що символізує силу, довголіття, терпіння, а ще інша – зірку-ружу, що символізує кохання. Поки пишеш всі думки десь далеко і на душі дуже спокійно. Виважено підбираєш кольори, адже жовтий означає тепло, врожай; коричневий - землю і її приховану життєдайну силу; а червоний символізує добро, радість життя, для молодих - надію на щасливий шлюб.
Писачки, віск, фарби, візерунки… і результат: закодоване побажання на тоненькій шкарлупі - ПИСАНКА.
 
Те що бачиш в наприкінці роботи не може не захопити!!!
 
Ірина Дьоміна
студентка 3 групи 4курсу
факультету землевпорядкування 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook