Керівництво лісівничої галузі відреагувало на звернення науковців університету

26 жовтня 2016 року

     Нещодавно в університеті, на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства, пройшов Всеукраїнський круглий стіл «Ліс. Держава. Гроші. Хто, кому і скільки?». Участь у ньому взяли більше 100 експертів: провідних науковців, виробничників, представників програми FLEG Світового банку, освітян провідних вишів країни – людей, які переймаються проблемами лісівництва. За результатами роботи було прийнято ряд рішень щодо відновлення фінансування лісогосподарських заходів, які ректор Станіслав Ніколаєнко пообіцяв обов’язково довести до керівництва галузі.

     І ось 22 жовтня 2016 року з приводу цього звернення Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні розглянув проект Закону України про Державний бюджет на 2017 рік та рекомендував Кабінету Міністрів України і Комітету з питань бюджету врахувати ряд пропозицій. Зокрема, збільшити видатки за бюджетними програмами «Керівництво та управління у сфері лісового господарства» на 37,3 тис. грн, «Дослідження, прикладні розробки та підготовка наукових кадрів у сфері лісового господарства» – на 17 тис. грн, «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона та захист лісів в лісовому фонді» – на 684,5 тис. грн.

     Крім того, Міністерство аграрної політики та продовольства України ухвалило рішення про створення робочої групи з питання реформування підходів до управління лісовими ресурсами, яка повинна організувати роботу з напрацювання напрямів реформування підходів до управління лісовими ресурсами. Він НУБіП до її складу увійшли директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, завідувач кафедри дендрології та лісової селекції, національний координатор програми FLEG Юрій Марчук і доцент кафедри лісового менеджменту, голова Товариства лісової сертифікації в Україні Павло Кравець.

Ірина Білоус
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook