Гуманітарно-педагогічний факультет підбив підсумки за минулий навчальний рік та визначився із перспективами на новий

31 серпня 2016 року

     30 серпня на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулося розширене засідання вченої ради факультету, на яке завітав проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко.

 

     

     Участь у ньому взяли всі науково-педагогічні працівники з тим, щоб проаналізувати результати, отримані за минулий період, та визначитися із завданнями на новий навчальний рік. Перш, ніж перейти до порядку денного, за поданням кафедр декан Василь Шинкарук вручив грамоти і подяки викладачам факультету. Перше ж питання порядку денного стосувалося підсумків діяльності за минулий навчальний рік. Звертаючись до переповненої аудиторії, Василь Шинкарук назвав спочатку основні здобутки. Серед них – отримання ліцензії на підготовку фахівців за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», суттєве поліпшення якісного кадрового складу, зростання чисельності контингенту студентів. Мова йшла і про цьогорічну вступну кампанію. Приємно, що до нас йдуть студенти з високим рівнем підготовки, зокрема, це стосується філології, та відмінники навчання. Факультет є третім в університеті за кількістю контрактників. Збільшено кількість працевлаштованих випускників. Щодо міжнародної діяльності, то впродовж звітного періоду укладено угоду з Поморською академією у Слупську (Польща) про подвійні дипломи, започатковано співпрацю з екзаменаційним департаментом Кембриджського університету. Однак є й проблеми. За рік, що минув, не маємо переможців всеукраїнських предметних олімпіад. І це те, над чим професорська еліта має сконцентрувати зусилля. Факультет активно проводить різнорівневі наукові конференції, є лідером по підготовці проектів науково-дослідних робіт. Саме на нього покладено місію проведення науково-методичних семінарів з підвищення психолого-педагогічної майстерності. За кількістю опублікованих монографій, статей у міжнародних виданнях ми теж перші, продовжив Василь Шинкарук. Однак активніше треба публікуватися у виданнях, що входять до Scopus, WoS, щоб мати індекс цитування. Бажають бути кращими і позиції факультету в цілому за середніми показниками коефіцієнту рейтингу, захищуваності дисертаційних робіт. Упродовж року започатковано системну господарську роботу та поліпшення матеріально-технічної бази власними силами із залученням спонсорських коштів. Реалізовано комплекс заходів з поліпшення викладання іноземних мов та гуманітарних дисциплін. 

     

     Потому Василь Шинкарук озвучив пріоритетні напрями розвитку факультету. В освітній діяльності це: підвищення якості освітніх послуг, удосконалення змісту освіти, створення англомовних магістерських програм, розширення баз виробничих практик, створення електронних навчальних курсів. Щодо наукової роботи, то тут необхідно забезпечити участь у наукових конкурсах, грантах, збільшити публікації у Scopus та інших базах даних. Проведення профорієнтаційної роботи щодо залучення іноземних студентів на навчання, поглиблення та розширення існуючих контактів з закордонними партнерами країн Європи, організація стажувань викладачів та студентів у закордонних університетах-партнерах, підвищення мовних кваліфікацій науково-педагогічних працівників – все це стосується пріоритетів у міжнародній діяльності. 

     

     

     

     Активну участь в обговоренні взяли завідувачі кафедр Руслан Сопівник, Олександр Малихін, Микола Пригодій, доценти Людмила Лановюк, Людмила Омельченко, Тамара Ковальчук та голова студентської організації Валентин Савченко. Після затвердження звіту заступник декана Ігор Буцик проінформував про результати успішності студентів факультету. Крім того, на засіданні внесено зміни до складу вченої ради факультету та рекомендовано до розгляду навчально-методичну і наукову літературу.

Ольга Наконечна,
старший викладач
кафедри соціальної педагогіки та
інформаційних технологій в освіті 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook