Профорієнтаційна робота факультету землевпорядкування охопила школи Київщини, Полтавщини та Рівненщини

24 лютого 2016 року

 

         Колектив факультету землевпорядкування усвідомлює важливість проведення профорієнтації з випускниками шкіл. Адже час спливає і вступна кампанія 2016 року незабаром розпочнеться.

Цього року Міністерство освіти і науки України запровадить багато нововведень. Керівництво НУБіП України на кожному засіданні наголошує на зменшенні кількості випускників, складну економічну  ситуацію в країні, що не може не відобразитись на цьогорічному вступі.

План профорієнтаційної роботи факультету землевпорядкування у 2 семестрі досить щільний. Лише за останні два тижні проведено зустрічі з випускниками трьох шкіл.

Доцент кафедри земельного кадастру Наталія Бавровська зустрілася з учнями невеличкої сільської школи у селі Берестовець Костопільського району Рівненської області. У 9-11 класах цього навчального закладу навчається 12 учнів, і через це вищі навчальні заклади не відвідують їх. Доречі, це проблема усіх малих сільських шкіл.  Учні були раді подібній зустрічі з представником одного з кращих столичних вишів.  Доповідачці виділили цілий урок для знайомством з НУБіП України та факультетом землевпорядкування. Дітей цікавили вже звичні для нас запитання: «які умови вступу?», «кількість бюджетних міць», «вартість і умови проживання в гуртожитку» та багато інших. Наталія Михайлівна залишила низку друкованих буклетів про НУБіП України, закликала відвідувати офіційно сторінку нашого навчального закладу, адже там розміщена велика кількість інформації про усі факультети, яка постійно оновлюється.


Учням загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, яка знаходиться в селі Кузьминці Кагарлицького району Київської області (директор Віктор Довгополий) сподобався профорієнтаційний захід студентки 1 курсу факультету землевпорядкування Вікторії Савченко. Нашу студентку супроводжувала завуч школи Віта Погребна. Присутні були учні 9 класу, їм дуже сподобалась презентація та розповідь про університет та факультет. У Вікторії цікавились про умови навчання в НУБіП України, перспективи працевлаштування випускників, дозвілля студентів та матеріально-технічну базу.

«...Їм дуже сподобалося те, що в нас проводиться багато заходів, на яких студенти можуть проявит свої талантии. Мою розповідь також доповнювала Наталія Борисівна (вчитель світової літератури), яка запевнила учнів, що наш "факультет є затребувани на ринку працій, а майбутні фахівці ціняться на вагу золота…». Зазначалила Вікторія Савченко.


Ігор Трохименко, студент 1 курсу факультету землевпорядкування,  організував зустріч у Калайдинцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. генерал-майора Ф. Рубцова, що на Полтавщині (директор Сергій Мисник). Школі вже більше 100 років, а її нове приміщення було відкрито другим президентом України - Леонідом Кучмою.

         Зустріч проходила на початку нового навчального семестру. Були присутні учні 9-11 класівів та частина викладачів. Слухачі з радістю зустріли і уважно слухали інформацію про університет та факультет. Не тільки учні, а й викладачі були активні і ставили багато запитань про НУБіП України та специфіку навчання на факультеті землевпорядкування. Також учням було цікаво дізнатись про умови проживання в гуртожитку. присутнім дуже сподобалась зустріч, а директор школи зазначив, що подібні заходи є корисними для формування світогляду майбутнього абітурієнта.


Наталія Мединська,

заступник декана факультет землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook