В Міністерстві науки і освіти України презентували проект Стандарту юридичної вищої освіти на рівні бакалавра

9 листопада 2015 року

 9 листопада Міністерство освіти і науки України та Координатор проектів ОБСЄ в Україні за підтримки проекту USAID «Справедливе правосуддя» презентували проект державного стандарту юридичної освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра. До участі в данному проекті долучилися декан юридичного факультету Олена Яра та заступник декана Олена Улютіна.
З вітальним словом виступила Інна Совсун, перший заступник Міністра освіти і науки України, яка наголосила про важливість державного стандарту юридичої освіти та подякувала за співпрацю і підтримку експертам, які брали участь у розробці стандарту та надали професійні рекомендації до нього. Продовжив виступ Вайдотас Верба, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, який наголосив, що данний проект є досить важлимим кроком до трансформації існуючої системи освіти. Наталія І. Петрова, заступник керівника Проекту USAID «Справедливе правосуддя» зазначила, що данний проект всіляко підтримується.
Далі з презентацією проекту Стандарту освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у галузі знань «08 Право» зі спеціальності «081 Право» Андрій Бойко, член Вищої ради юстиції України, декан юридичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка у період 2013-2015 р.р.


  Данний стандарт відображає сучасну концепцію вищої освіти, що грунтується на розвитку професійних навичок, визначає компетенції, вміння та мінімальні вимоги до змісту навчальних курсів для підготовки правників відповідно до потреб правової держави та ринкової економіки.
В обговоренні проекту Стандарту прийняли участь експерт залучений Координатором проектів ОБСЄ: Катажина Фурман, Інститут права і суспільства (Польща), доцент факультету права та адміністрації Варшавського Університету, юридичний радник) та експерти залучені Проектом USAID «Справедливе правосуддя»: Дейлен Свенсон, професор факультту права, Католицький університет імені Йоана Павла ІІ, завідувач кафедри міжнародного та американського права, директор та засновник Центру покращення юридичних наук (Польща); Бернд Хайнріх, професор юридичного факультету Тюбінгенського університету (Німеччина); Дмитро Кесслер, асистент юридичного факультету Університету ім. Гумбольдта (Берлін, Німеччина), які надали письмові рекомендації до проекту.

Олена Улютіна,

заступник декана юридичного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook