На юридичному факультеті визначили напрямки розвитку кафедр

29 вересня 2015 року

     Для досягнення якісної підготовки фахівця ректорат оголосив 2015-2016 н.р. роком роботи кафедр. Саме цьому була присвячена нарада науково-педагогічних працівників юридичного факультету, яка пройшла 28 вересня.
     Окрім керівництва факультету та професорсько-викладацького складу, на зустрічі були присутні куратор підрозділу, проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило та начальник відділу магістерських програм Олена Колеснікова.

     Зустріч-нараду розпочала декан факультету Олена Яра, яка підкреслила необхідність продовжувати розмову, розпочату ректором на зустрічі із завідувачами кафедр. Зокрема, головні акценти були розставлені на необхідності зростання особистої компетентності науково-педагогічних кадрів, запровадженні нових методик викладання навчальних дисциплін та вдосконаленні існуючих, а також на доцільності проведення постійного моніторингу якості знань студентів.

     Олена Улютіна зазначила, що беззаперечний високий потенціал науково-педагогічного колективу факультету і технічне забезпечення аудиторій дозволяє сьогодні обирати більш дієві способи передачі знань студентам, аніж звичний конспект лекцій.
Надалі словом було надано керівникам кафедр, які у своїх доповідях-презентаціях розкрили стан справ у своїх підрозділах стосовно кадрового забезпечення, навчального процесу, навчально-методичної, наукової, виховної, профорієнтаційної робота тощо.
Всі виступи завідувачів викликали інтерес та жваву дискусію.

     Валерій Іщенко зазначив, що хоча факультет і молодий, та за час свого існування вже досяг чималих успіхів, якими може пишатися. на Особливої ж уваги, його думку, потребує активізація участі у виховному процесі не лише кураторів, а й усіх науково-педагогічних працівників. На першому плані повинно бути піклування про всебічний розвиток студента та його благополуччя.

    Володимир Курило підкреслив, що сьогодні робота кафедр як головних структурних ланок університету повинна активізуватися у практичній площині, а також висловив сподівання, що доручення ректора про відновлення діяльності громадського формування «Університетська варта», головним завданням якого стане охорона громадського порядку на університетській території, знайде підтримку серед членів колективу та їх готовність вступити до його лав.

    Завершуючи нараду, Олена Яра висловила надію, що кафедри факультету працюватимуть творчо та з самовіддачею.

Віра Качур,
завідувач кафедри теорії
та історії держави і права

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook