В університеті дбають про охорону праці

26 липня 2015 року

 У травні-червні в університеті та його відокремлених підрозділах виконано ряд заходів з охорони праці. 

 
Так, з урахуванням вимог чинного законодавства в базовому закладі НУБіП постійнодіюча комісія за активної участі працівників відділу охорони праці провела атестацію 29 робочих місць. Зокрема, зварювальників, слюсарів-сантехніків, токарів, електромонтерів з експлуатації розподільних мереж, слюсарів з ремонту автомобілів, малярів, штукатурів, столярів, покрівельників сталевих покрівель, столярів-верстатників тощо. Предметом перевірки стали умови праці та їх відповідність нормативно-правовим актам. А ще – визначення можливого права співробітників на пільгове пенсійне забезпечення, компенсації за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці та ін. 
 
Інструментальні дослідження параметрів виробничого довкілля проводили спеціалісти санітарно-промислової лабораторії ТОВ «ЕКО», яке має свідоцтво атестаційної комісії МОЗ України від 17.05.2012 № 0600 та відповідне обладнання для проведення вимірювання. Окрім параметрів мікроклімату, визначали рівень шуму, запиленість на робочих місцях.
 
Як результат – 95 працівників університету отримуватимуть пільги та компенсації, передбачені чинним законодавством України з охорони праці. Йдеться про доплати до посадового окладу, додаткові відпустки, отримання молока, пільгове пенсійне забезпечення.
 
Іспитом завершилося навчання з охорони праці посадових осіб, викладачів та працівників Немішаївського агротехнічного коледжу, що проходило на базі  навчально-методичного центру з охорони праці університету. Комісія перевірила знання загальних питань з охорони праці, а саме законів України «Про охорону праці», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», електробезпеки, пожежної безпеки та ін. Увагу було звернено на виконання працівниками своїх обов’язків з охорони праці, нормативів безпеки та гігієни праці, забезпечення всебічного захисту студентів під час виконання практичних робіт. Успішно пройшли атестацію та отримали посвідчення 37 співробітників коледжу. А підготуватися до іспиту слухачам допоміг навчальний посібник для самостійного навчання з охорони праці, розроблений кафедрою охорони праці та інженерії університету.
 
Активну участь в організації проведення навчання та атестації взяли  також директор коледжу Володимир Альохін та інженер з охорони праці Тетяна Денисенко
 
Голуб В.Б., начальник відділу охорони праці,
Войналович О.В., завідувач кафедри охорони праці
та інженерії середовища
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook