Головне завдання ректорату – організовано завершити навчальний рік

15 червня 2015 року

     15 червня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник вишу закцентував увагу на організованому завершенні навчального року та літньої екзаменаційної сесії. Разом з тим, певне занепокоєння викликає вступна кампанія. Є ряд суб’єктивних причин, що можуть вплинути на ситуацію з набором абітурієнтів, зазначив ректор. Серед них – демографічна ситуація, військові дії на сході та ін. Тому до кінця тижня кожен факультет, навчально-науковий інститут і кафедра має підбити підсумки профорієнтаційної роботи.

     На контролі – питання поліпшення оснащення аудиторного фонду, зокремазабезпечення мультимедійним обладнанням лекційних. За інформацією проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрія Кудіна, на балансі вишу налічується 195 проекторів. Проте не всі вони використовуються в навчальному процесі. Тому керівники ННІ та факультетів спільно з інженерними службами мають вирішити питання оснащення стаціонарним мультимедійним забезпеченням усіх лекційних аудиторій.

     Потім учений секретар Оксана Барановська повідомила про чергове засідання розширеного ректорату 23 червня. На порядку денному планується розглянути підготовку до вступної кампанії, організацію практик студентів, підбити підсумки навчального року та обговорити стан протипожежної безпеки вишу. А вже 24 червня відбудеться засідання вченої ради. На ньому звітуватиме юридичний факультет про виконання програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020», будуть розглянуті кадрові питання, відзначення працівників нагородами університету тощо.

     Як повідомив директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук, на традиційне свято «День знань» до нас завітає делегація з Університету штату Айова. Крім участі у святкуванні, представники вишу-партнера протягом двох тижнів читатимуть лекції на кількох факультетах. За інформацією директора, цікава пропозиція про співпрацю надійшла від Хельсинського університету. Перспективною вбачається кооперація в галузях ветеринарії, лісового господарства, біотехнологій та інших. Керівництво університету працює і над входженням НУБіП до міжнародного рейтингу QS. Наразі відповідна заявка розглядається. Очікуємо незабаром повідомлення про включення нашого університету до цього рейтингу.

     Розширює свою діяльність і кафедра військової підготовки. Попередньо домовлено з митрополитом Черкаським і Чигиринським про підготовку на нашій базі військових священників. Про це повідомив завідувач кафедри Анатолій Есаулов.

      А директор благодійного фонду «Голосіївська ініціатива – 2020» Євген Томін проінформував про роботу фонду. За його словами, біля 1-го навчального корпусу планується встановити торгівельний намет, де охочі зможуть придбати сувенірну продукцію університету.

     Про хід перевірки виконання наукових тем, що виконуються за кошти державного бюджету, розповів начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Ця робота триватиме і впродовж цього тижня. Так, у вівторок комісія відвідає Агрономічну дослідну, а в середу – Боярську лісово-дослідну станції. Результати перевірки, а також інформація про виконання госпрозрахункових тем буде представлена на засіданні вченої ради.

     Мова йшла і поліпшення умов відпочинку в СОТ «Академічний». Про хід відповідних робіт проінформував голова первинної профспілкової організації працівників університету Ростислав Тарасенко. Він запевнив, що до початку високого сезону вони будуть завершені. Наразі на території табору встановлюється дитячий майданчик.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про стан експертизи проекту відновлення 3-го корпусу. Вона, як кажуть, вже на виході. Крім того, за словами проректора, тривають ремонтні роботи в гуртожитках №№ 3, 6, 7 та 1-му корпусі.

     25 червня відбудеться семінар із завідувачами лабораторій. Про це повідомив перший проректор Ігор Ібатуллін. До кінця тижня завершиться аудит їхньої діяльності. У зв’язку з пожежею на автобазі на Київщині, внесена пропозиція перенести День поля на 30 червня. Остаточна дата буде повідомлена пізніше з урахуванням погодних та інших умов. Разом з тим, навчально-дослідні господарства та бухгалтерія розробляють систему обліку врожаїв, аби унеможливити їх втрату.

     Про поточну діяльність та плани роботи на тиждень доповіли керівники відділів кадрів – Микола Михайліченко, юридичного – Андрій Бова, планово-фінансового – Тетяна Костюк, навчального – Оксана Зазимко, спеціального – Сергій Лаговський та головний бухгалтер Тетяна Кондрицька.

     Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Валерію Іщенку – радикально змінити підходи в озелененні та благоустрою території, контролювати ремонтні роботи в гуртожитках для першокурсників, супроводжувати проектну документацію по відновленню третього корпусу. Оксана Барановська має спільно з навчальним відділом та ННЦ виховної роботи та соціального розвитку розробити план підготовки до відзначення Дня знань, узагальнити та систематизувати інформацію про проведену профорієнтаційну роботу. Крім цього, вченому секретарю доручено до 1 вересня видати інформаційний буклет про історію університету. В разі необхідності підготувати проект змін до програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020». Андрій Кудін має провести ретельний аудит діяльності госпрозрахункових підрозділів, а Ігор Ібатуллін створити на базі навчально-дослідних господарств навчальну ферму та провести аналіз ефективності наукових досліджень.

     На засіданні були розглянуті також і інші питання діяльності університету.

Денис Рудень
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook